Winter camperen en oliebollen

Eigenlijk hoorde ik met de jaarwisseling op Texel te verblijven. We hadden er een goed hotel met een uitstekende keuken geboekt maar ja de keuken moet gesloten blijven voor gasten. Annuleren dus. Jammer. Gewoon thuis blijven of………

Zullen we het eens wagen om te gaan winter kamperen met de camper dus winter camperen? Waarom niet. Onze twee vriendinnen hebben net een gave buscamper gekocht en zij zien het ook wel zitten. We staan vanaf 30 december op een natuurcamping in het Oosten van het land in Diffelen. Nooit van gehoord. Het ligt pal naast het Hardenbergs Staatsbos.

Foto Geartsje

Het is bos met stuwwallen en een ven dat zomers waarschijnlijk druk bezocht wordt want het is in gebruik als recreatieplas. Tegenover de camping ligt natuurgebied De Uilenkamp rond een herstelde meander van de Vecht en je mag hier vrij rondstruinen en dat hebben we ook goed gedaan.

Recreatieplas

Oliebollen

Wat zijn die toch lekker, vooral als je ze zelf maakt. Vriendin Ingrid is een Topbakker en ook voor de oliebollen tekent zij. We hadden een nogal grote hoeveelheid beslag gemaakt toch gauw goed voor zo’n honderd oliebollen. En proeven maar en wat uitdelen aan mede kampeerders. Wat is dat buiten bakken/koken toch altijd gezellig.

Foto Geartsje

Wandelen

De oliebollen zijn nog niet op maar het scheelt niet veel en al die extra calorieën moeten er weer af. Wandelen dus en dat is geen straf zeker niet in deze mooie omgeving. Vanaf de camping lopen lopen diverse wandelroutes die allemaal bewegwijzerd zijn. Als je niet kleurenblind bent zijn ze goed te volgen. Ik liep in deze drie dagen 27 km. De eerste kilometers van de 2021 wat mijn jaardoel is.

Sauna

Op deze camping hebben ze twee mobiele sauna’s die verhuurd worden. Maar dát is lekker. Je bent de hele dag in de buitenlucht. Als het gaat schemeren steek je het houtkacheltje aan, glaasje wijn en een oliebol erbij en dan daarna de sauna in. Hier kan het hotel in Texel niet aan tippen.

Mobiele sauna

Winter camperen is dus goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar. Ik heb er weer een vlogje over gemaakt en natuurlijk vind ik het leuk als je je abonneert op het LekkerLopenTV kanaal

Camping De Klashorst

Rheezerweg 123

7795 DB Diffelen

06-13 23 13 26

12 Comments on “Winter camperen en oliebollen

 1. Leuk om te lezen. Maar nu ook zien.
  Wat gezellig lekker lopen tv.
  De streek is ons goed bekend. Erg mooi daar.
  Heerlijk om te wandelen en fietsen.
  Onze dochter kwam jaren op de sprookjes camping. Nu er naast bij camping het veld ( twee broers) een seizoen’s staanplaats.
  Wij gaan er elk jaar een lang weekend heen met de camper.

  Geliked door 1 persoon

 2. Iedeáál voor de liefhebber en natuurlijk een stuk minder druk dan in de zomer. Mooie omgeving ook, ik snap wel dat het genieten was . Zelf ben ik toch niet zo’n kampeerder, zeker niet in de winter.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: