Wandelend door 2020

Het jaar 2020 is nog niet eens om en ik ben al weer bezig met het nieuwe jaar. Wat is dat toch. Het is toch zeker niet alleen negatief geweest integendeel zelfs. Laat ik eens door het afgelopen jaar wandelen.

Tot half februari nog heerlijk in het zonnige Spanje vertoeft en gewoon op tijd terug voor de eerste lockdown.

Ja en dan de COVID 19. Ik kon geen radio of tv aanzetten en het ging over het virus. Heel abstract want ik merkte er niets van. Nu ben ik op-zich toch wel bevoorrecht want ik hoef mij geen zorgen meer te maken over werken en kon iedere dag gewoon een lekker stukje lopen in het bos tegenover mij.

Tijd genoeg om het eBook over mijn pelgrimage naar Santiago de Compostela af te maken.

En zo is het alweer mei, de campings mogen open tenminste als je zelfvoorzienend bent. De sanitairgebouwen blijven gesloten. We hebben een leuk treffen met mede wildcamperaars in Velzen. In een grote kring bij het kampvuur en anderhalve meter afstand. En dat niet alleen, eind mei de verjaardag van mijn lief vieren met de kinderen en kleinkinderen op een camping in Eck en Wiel. Weer ruim uit elkaar en anderhalve meter. We beginnen al te wennen.

Eck en Wiel

Ondertussen ben ik begonnen met een qua tijd nogal uit de hand lopend project. Het “ 90 dagenfitprogramma”. Een programma om fit te worden en wat centimeters te verliezen met de bedoeling dat je die ook niet meer terug vindt.

  • 90 dagen wandeltraining
  • 90 dagen dagmenu’s

De wandeltraining was niet zo tijdrovend maar om 90 x een ontbijt, lunch en diner te bedenken des te meer. Vooral alles zelf uitproberen, foto’s en video’s maken kostten meer tijd dan ik bedacht had. Maaaaaar het is af en je kunt het gratis inkijken onder de volgende link.

Bekijk hier het 90 dagen fitprogramma

De boog kan niet altijd gespannen zijn en als er weer eens wat georganiseerd wordt op camper gebied ben ik graag van de partij. In juni was dat een individuele camperrally, een wereldreis door Nederland. We reden in drie weken langs allerlei steden en buurtschappen met een buitenlandse naam. Om er een paar te noemen, Napels, Sahara, Rome, Polen, Moskou, Amerika en nog veel meer. Dit was erg leuk en wat is Nederland toch mooi. Ik heb er een paar vlogs over gemaakt.

Wereldreis door Nederland deel 1

Wereldreis door Nederland deel 2

Wereldreis door Nederland deel 3

En als laatste deel 4

Zo kwam ik de maanden op een ontspannen manier wel door. September is het altijd mooi in Duitsland. Daar bijna drie weken een mooie wijnroute gedaan. Ook Duitsland is echt een aanrader wat vakantie betreft. Nu hadden wij wel erg mooi weer en de druiventrossen waren vol en prachtig van kleur en de wijn die daar van dan gemaakt wordt is niet te versmaden.

Het laatste stuk van het jaar is nog maar net voorbij en over de wild camper rally die ik samen met mijn lief gedaan heb ik kort geleden nog bericht.

Achteraf bekeken was het toch wel een gedenkwaardig jaar. In de directe familie geen Corona helaas wel een goede vriendin aan het virus verloren. Ik hoop op een wat gezonder jaar 2021.

Ik hoef mij niet te vervelen

P.S Mijn loopdoel voor 2020 was 2020 km en ja nipt gehaald.

10 Comments on “Wandelend door 2020

  1. Super inspirerend. Wat hebben jullie veel gedaan en gezien. Je 90 dagen fit programma ga ik volgen. Lopen, maar ook fietsen. Genietse nog van het winterkamperen en de zelfgemaakte oliebollen.

    Like

  2. Natuurlijk mazzel wanneer je het virus niet van nabij mee hoeft te maken, en dan kun je er best nog wel een iets van maken, dat is duidelijk uit jouw verhaal.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: