Een gevoel van flow.

Natuur in Frankrijk. Het is alweer wat jaren geleden dat ik in Frankrijk vertoefde. 2018 om precies te zijn. Het is weer heerlijk om te genieten van het wandelen in de bossen tussen de wijngaarden en in de bergen. Vooral als ik alleen wandel voel ik mij een met de natuur.

Het is alweer een tijdje geleden dat we vertrokken uit Nederland naar Frankrijk. Eerst op de koffie bij Nicht S en haar W en daarna nog een super gezellige ontmoeting met onze buren die in hun Franse huis waren. Helaas bleef het maar regenen. Ik zou nog wat wandelingen maken bij Mélanie die in Les Deux- Frères in de Auvergne woont en daar met haar man o.a een mini camping beheert. Maar ook hier was de regen spelbreker, we konden echt geen looptochten maken jammer volgende keer beter.

Zo zijn we maar verder getrokken naar het zuiden en hier prachtig weer. We verblijven op een landgoedcamping in de Ardèche. Special memories, hier waren we 14 jaar geleden ook toen we elkaar net kenden en super verliefd waren. Dat super verliefde is er nu wat af maar nog wel steeds helemaal gek van elkaar. Op deze plek krijg je zo wie zo een gevoel van flow. Ken je dat gevoel?

Flow is een mentale toestand waarbij je helemaal opgaat in wat je doet. Je vergeet de tijd en bent volledig gericht op en betrokken bij wat je doet. Csikszentmihalyi ontdekte dat mensen die in flow waren, zeiden op dat moment gelukkig te zijn. ( bron Henriët Veen ). Op deze camping en in deze streek heb ik ook dat gevoel.

De camping ligt bij het plaatsje Largentière, de zilverstad. Vroeger waren hier veel zilvermijnen maar die zijn nu gesloten. Het is nu lijkt het wel helemaal afhankelijk van het toerisme.

Vrijdagavond is er een markt(je). Wel heel druk. Als ex kringloopwinkelier blijf ik natuurlijk geïnteresseerd in dat soort winkels. Tijdens die marktavond had de plaatselijke kringloopwinkel een rode loper uitgelegd, een tweederangs zangeres uitgenodigd en een modeshow georganiseerd met allemaal gebruikte kleding. Heel gezellig.

Na een paar heerlijke dagen hier gaan we verder naar de Cévennes. Weer eens kijken op de camping naturiste waar ik in april 2018 ook was, maar daar over de volgende keer meer.

5 Comments on “Een gevoel van flow.

 1. Je bent duidelijk weer in je element, heerlijk zo’n ‘flow”.
  Wel jammer dat het weer daar aanvankelijk nog slechter was dan hier. Maar in ieder geval wens ik je een fijne vakantie.

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je Riet, het duurde lang voor ik dit blogje kon plaatsen. 4g of niet het lukte gewoon niet om de bestanden te uploaden. Drie dage bezig geweest. Gaat un Nederland toch stuk makkelijker dan hier in de bergen.

   Like

   • Ja logisch, in Nederland zijn we verwend omdat we bijna overal goed bereik hebben. Maar ik had al het vermoeden dat je wel op stap zou zijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: