Bruine bonen met prei en appel

Kun jij je nog herinneren dat je op lagere school leerde hoe het ontkiemen van bonen ging. We moesten een leeg jampotje meenemen en daarin ging wc papier, daar een bruine boon indrukken, wat water insproeien en binnen een paar dagen ontkiemt de boon en komt er al een steeltje aan. Het gaat echt hard. Leuk om te doen met de kinderen op een regenachtige zomerdag. In de andere jaargetijden mag natuurlijk ook. Maar we gaan het nu hebben over bruine bonen eten.

Zijn bruine bonen gezond?

Jazeker en niet alleen bruine bonen maar alle bonen eigenlijk. Bonen zijn geen groenten maar peulvruchten en gezond omdat ze heel weinig vet maar wel heel veel eiwitten bevatten. Ze barsten verder van de voedingsvezels, mineralen, vitamines en koolhydraten. Super gezond dus maar dat niet alleen ze zijn ook kei lekker.

Nu het de bedoeling is dat we minder vlees eten moeten we er toch voor zorgen om genoeg eiwitten binnen te krijgen en daar is de bruine boon uitermate geschikt voor.

Is de bruine boon een dikmaker?

Nee zeker niet, De vele vezels zorgen voor het versnellen van je spijsvertering. Vezels bevatten geen calorieën maar geven je wel een vol gevoel en dat heeft weer als voordeel dat je eerder stopt met eten en je houdt dat volle gevoel wat langer vast en dat betekend weer dat de chocolade in de kast kan blijven. win win situatie.

Vroeger vond men bruine bonen een echte winterkost. Bruine bonen met kaantjes en flink aardappels maar nu kan het ook heel goed in de zomer. Daarom een zomers recept. Volg je een beetje mijn programma om in 90 dagen fit te worden let dan op dat je niet voor een tweede keer opschept al is het nog zo lekker.

Het recept open je door op de foto te klikken. Eet smakelijk.

https://spark.adobe.com/page-embed.jsBruine bonen

5 Comments on “Bruine bonen met prei en appel

  1. En óf ik me dat herinner. Ik zat destijds op een buitenschool waar we buiten nog op een lei schreven en dus een “sponzendoos” hadden. die was bij uitstek geschikt om bonen te laten ontkiemen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: