Camping versus wild/vrij kamperen

Het is tweede paasdag en de avond valt. De zon is al verdwenen. Ik sta aan het strand van Gavà. Aan de horizon vaart een giga donker containerschip. Afmeting horizontale Domtoren. Links ligt Barcelona waar net een cruiseschip is vertrokken. Een en al licht. Herinneringen schieten door mijn hoofd hoe ik als 19 jarige als kapper werkte op de SS Rotterdam. Om deze tijd begint het captains dinner en de dames moesten natuurlijk in vol ornaat en mooie gewatergolfde haartjes aan tafel. De mannen in wit smokingjasje in deze tijd niet meer voor te stellen. Ja deze gedachtes komen boven bij de lichtjes van dat cruiseschip. Na de drukte van Valencia is het weer heerlijk de rust te ervaren van een stil strand. Gisteren op een camping gestaan in Cambril.

Voorkant tegen de heg, achterkant iets buiten de plaats en de vrije ruimte tot aan de bomen.

Als je zoals ik inmiddels gewend bent aan wild/vrij overnachten is een camping wel weer even wennen. Dan heb ik het niet over de prijs, dat weet je. Een camping geeft werkgelegenheid aan veel mensen en dat is goed. Maar die drukte. Nu was het misschien wel extra druk vanwege de paasdagen, maar een herrie. Op een paar schermen live voetbal en keiharde disco muziek met stevige bassen. Ik heb nog mazzel dat mijn rechteroor het niet meer zo doet zoals het zou moeten maar zelfs ondanks dat dreunde het behoorlijk door. Toen dat eenmaal voorbij was viel de reguliere stroom uit en ging naast mij een reusachtig aggregaat aan. Niet alleen van afmeting maar ook van volume. Toch nog wel wat geslapen. De volgende ochtend geen water en dus ook niet douchen. Voor mijn algehele hygiëne sta ik op een camping. Helaas. Even afrekenen, camper met een persoon op een postzegel plaats, twee nachten €52,00. Nu sta ik met inmiddels nog twee anderen op een stil stukje aan het strand. 10 meter verwijderd van de stranddouche. Eerst even de zee in en dan onder deze douche. Het is even fris maar er is wel water. Ik kies er toch voor im zoveel mogelijk vrij te staan.

Nog wat foto’s van Cambril en Salou

17 Comments on “Camping versus wild/vrij kamperen

 1. Hè broertje ,
  Wat een lekker prutje heb je daar in de pan.
  Mooie vrije plaats weer dat lijkt mij ook het lekkerste als je daar eenmaal aan gewend bent. Mooie plaatsjes.
  Leuke herinneringen aan de oude tijd. Liefs zus

  Geliked door 1 persoon

 2. Yep, Spanjaarden kunnen op dergelijke dagen gezellig zijn. Hier bij ons geen dampende bassen, maar wel vol & gezellig geroezemoes. Had ook wel wat. Nu is de camping helemaal leeg op een paar ‘buitenlanders’ na.

  Geliked door 1 persoon

 3. Zo herkenbaar je verhaal 🙃
  Wij vinden vrij staan ook zo fijn.
  Niet in de eerste plaats voor het geld,
  al is het natuurlijk wel prettig als je lang onderweg bent.
  Maar gewoon voor de rust en de ruimte 🌞

  Geliked door 1 persoon

 4. Zoete er goed uit Harry. In die pan. Nog suggesties voor 1-pans gerechten?? Blijf genieten zoveel als je kan. Je pen doet het goed👍🏻😃🚴🏻🚴🏻.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ben het helemaal met je eens Harry. Wij zijn 5 dagen onderweg en hebben overal vrij gestaan. Nu in L’Estartit, Spanje op een camping met 500 plaatsen, waar inmiddels ong. 15 campers staan. We staan hier direct aan zee en de camping kost 15 euro. Toch heerlijk vrij staan, vinden wij.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wij gaan dit jaar voor het eerst in vele jaren eens Spanje proberen. In Frankrijk staan we altijd vrij dus benieuwd of die Spanjaarde wat socialer geworden zijn?😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: