het lijkt wel vakantie

Na het stoppen met de camino en het maken van een paar leuke video’s sta ik nu alweer een week aan de boulevard van Valencia. Tenminste dat stond ik. Vandaag na 8 dagen deed de politie een briefje onder de ruitenwisser met de mededeling dat de Sprinter te lang is voor deze plek. Ze komen al die dagen al een paar keer per dag langs, zwaaien vriendelijk maar nu mag het opeens niet meer. Misschien met de komende paasdagen te maken want het wordt wel steeds drukker hier. Achter der boulevard is nog een zanderig parkeerterrein, daar maar gaan staan met zo’n 10 anderen. Maar even terugkomend op de video’s. Ik was een paar dagen bij de alberque van Filiberto in El Cuba de `Tierra del Vino. Dat del Vino zie je toegevoegd aan bijna ieder gehucht. Het is een en al wijn wat de klok slaat hier. Niet alleen de alberque is het werkterrein van Filiberto hij fokt ook Arabische paarden. Daar heb ik een paar video’s van gemaakt. Een hele overwinning voor mij die als de dood is voor paarden. Keer in mijn bil gebeten en dat blijft toch tussen mijn oren zitten. Nu stond ik er middenin. Het is goed gegaan maar mijn angst ben ik nog niet helemaal kwijt. Het blijft toch uitkijken. Het dochtertje van Filiberto was vijf toen ze geschopt werd door een van de paarden. Ze heeft het niet overleefd.

Goed, het weer bleef slecht en ik besloot om door te rijden naar de kust en wel naar Valencia. Ik ben er al een paar keer geweest en blijf het een lekkere stad vinden. De reis er naartoe was een ramp. Super slecht weer en ik was dan ook blij er te zijn.

Nu sta ik dus heerlijk en wel met mooi weer aan het grote strand van Valencia. De boulevard is zo’n 4 km lang, prachtig bestraat en met speelse stukken er tussen. Wat mij opvalt is dat de Spanjaarden behoorlijk sportief zijn. Vroeg in de morgen wordt er al flink op diversen manieren gelopen. Hard, met stokken, snelwandelen en gewoon kuieren. Ik doe op het strand mijn oefeningen, je moet toch een beetje fit blijven en sluit af met een koude douche. Het is even schrikken, het is echt koud maar je huid gaat wel lekker prikkelen. Eens zei iemand tegen mij, iemand die zegt dat hij koud doucht vertrouw ik verder ook niet.

En zo vliegen de dagen om. Wat filmen er is genoeg materiaal hier en editen. Een van de video’s is een gewone zondag aan het strand van Valencia.

Tot de volgende keer.

14 Comments on “het lijkt wel vakantie

 1. Hoi Harry fijn te zien en horen dat het goed met je gaat, een geweldige manier van leven jou op het lijf geschreven!!!
  Geniet van alles om je heen !!!!
  Liefs Nelly.

  Aan de vooravond van een nieuw levensjaar wens ik je alle geluk❤️💋

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi verhaalt weer en prachtige opname’s.
  Eindelijk iemand gevonden die ook durft te zeggen dat hij bang is voor paarden, ik ook en daar wordt vaak lacherig op gereageerd. 🙃
  Wij zijn bijna thuis nu aan de grens France/ België
  Vrijdag weer thuis en een mooie overwintering rijker.
  Ach het is
  zo weer eind augustus.

  Geliked door 1 persoon

 3. O ja, hoe vriendelijk en aaibaar paarden ook lijken, ze kunnen toch echt wel behoorlijk schade aanrichten. Blijft altijd oppassen zelfs met deze prachtige jonge dieren. Geniet er maar van dat je nu een heerlijk plrkje gevonden hebt. Alleen weinig kans om paaseieren te zoeken denk ik;-)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: