Even niet

Het loopt, nou ja loopt, even anders dan ik mij had voorgesteld. Overwinteren in Spanje betekent voor mij ook veel lopen en dan het liefst in de bergen, video’s maken en stukjes schrijven. Nu dus even niet. Waarom dan wel niet?

OP een droge dag, een paar weken voor ik vertrok uit Nederland pakte ik de grote rugzak uit de kast en plaatste hem zoals de naam al een beetje verraadt op mijn rug. Lopend naar de op twee en een halve kilometer verder gelegen grootgrutter. De fitheidscampagne van deze keten was toen nog niet begonnen. De artikelen die ik nodig had en ook die ik eigenlijk niet nodig had pasten net in de rugzak. Op mijn gemak terug gekuierd naar huis. Normaal gesproken als ik zware dingen heb neem ik de lift naar 5 hoog maar een plotselinge ingeving zei me dat ik net zo goed de trap kon nemen. Dat zijn 10 x 9 treden. Iedere keer een kort bochtje maken naar de volgende trap. Op de derde verdieping ging het mis. Waarschijnlijk door de ruim 10kilo in de rugzak, ik maak het bochtje en krak hoor ik vanaf de zijkant van mijn knie komen. Ik hoorde het niet alleen maar voelde het ook. Nee hè daar heb ik echt geen zin in. De resterende trappen nog opgesjokt en zitten.

Toch nog maar even naar de fysiotherapeut. Rustig aan doen en mijn oefeningen blijven doen. Het is niet over maar de pijn is dragelijk.

Het is 5 december en ik vertrek naar Spanje. Deze keer alleen maar het gemak van snelwegen. De cruisecontrol op 100 en alleen maar op de weg letten. Het is mijn rechterknie dus gas geven? EVEN niet.

Na nog twee dagen Valencia ben ik 10 december op Orange Grove, de camping waar ik voorlopig blijf, mijn knie gaat redelijk. Maar ja dan denk ik al snel, lopen. De eerste dag hier direct een rondje Altea lopen, flink klimmen en dalen. 12 kilometer. Dat had ik dus niet moeten doen.

Er zit waarschijnlijk een scheurtje in mijn knieband en na 4 keer fysiotherapie toch door verwezen naar de Orthopedisch Chirurg en daar kan ik 20 januari terecht.

Nu iedere dag flink ingetapet een klein stukje lopen. Af en toe een foto nemen.

Trendy knie bandage

Nu even niet, nieuwe belevenissen en looptochten maar wel donderdag naar de Nederlandse Orthopeed in Spanje.

Warme groet en een glimlach,

Zicht op de zee, je moet wel goed kijken.
Ermita de Sant Antoni de Pàdua

32 Comments on “Even niet

 1. Dat had je natuurlijk inderdaad beter NIET moeten doen… Succes donderdag en probeer toch van de situatie te genieten in een, hoop ik, lekkere temperatuur! Sterkte en groet! 🙏

  Geliked door 1 persoon

 2. Echt balen Har.
  En nu luisteren hè ook al is dat super moeilijk.
  Heel veel succes met je behandelingen en duim dat het resultaat heeft. .
  Maakt blijf genieten, zal zeker lukken!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Balen Harry. Probeer te genieten van datgene wat wel lukt. Ook al is dat geen looptochten op dit moment. De omgeving en temperatuur zijn er niet minder om.
  Sterkte met het hebben van geduld!
  Gr. Anja

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooie foto van die knie Harry!
  Het was al een poosje stil waarbij ik me afvroeg niet langer te wachten op een berichtje en te informeren, maar je bent me weer voor. Sterkte bij het afkicken. Ik hoop dat je er een andere verslaving voor terug vindt waar je je energie in kwijt kan en die niet ten koste van Anneke gaat;-)
  Alle goeds.

  Geliked door 1 persoon

 5. Shit Har, wat een tegenvaller!!
  Hopelijk kunnen ze je weer goed opknappen en loop je over een tijdje weer fier rond.
  Heel veel beterschap ❤️‍🩹
  Liefs!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik ben jaloers op je verblijfsplek Harry. Maar niet op je knie. Wat een pech. Ik hoop dat je toch nog wat kunt lopen. Sterkte ermee en voor wat betreft de plek – geniet in elk geval däär van.

  Like

 7. Vervelend Harry! Vanuit langlauf geredeneerd zou je andere hulpmiddelen kunnen scoren; ofwel stokken (in dit geval krukken). Of wat te denken van fietsen, een hand bike huren of een step. De auto is tenslotte ook maar een hulpmiddel………

  Geliked door 1 persoon

 8. Jeetje, dit is wel even een tegenvaller. Jullie treffen het steeds niet bij het overwinteren. Jullie lossen elkaar af. Sterkte en er zijn nog genoeg leuke dingen te doen waar je ook van kan genieten, maar het blijft behoorlijk balen. Één ding is zeker het gaat over allen heeft het tijd nodig en veel geduld. Groetjes uit een mistig Amsterdam.

  Like

 9. Ik wens je spoedig herstel. Zit zelf ook in een ‘sukkelstraatje’ wegens pijn in het been voorlopig zonder diagnose (het zijn ongunstige tijden voor niet acute medische problemen).

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: