De booster die niet doorging.

In Nederland kon ik de boosterprik nog niet krijgen. Er zat nog geen 6 maanden tussen de vorige. Het wisselt nog al eens want nu hoeft er opeens maar drie maanden tussen te zitten. Het is maar hoe het het beste uitkomt. Maar geen gezeur, ook in Spanje kan ik de boosterprik krijgen. Het kost wat moeite maar ik heb toch tijd genoeg.

Eerst zorgen voor een SIP bewijs. Met zo’n bewijs ben je tijdelijk inwoner. Per ongeluk nam ik de verkeerde ingang, het was eigenlijk de uitgang en ik stond als tweede aan het loket. Later zag ik dat er buiten een rij stond die een voor een naar binnen mochten. Binnen tien minuten had ik het bewijsje en een afspraak voor de booster prik. Het is 22 december 2021 en de prik krijg ik 17 januari. Er zit wel een behoorlijke tijd tussen maar ik vind dat niet erg want ik wil eerst de ontwikkelingen met het omikron variant afwachten.

Nu is het 17 januari en ik heb besloten een prikje te gaan halen. Lekker op de fiets naar het Centro de Salut in L’Alfaz del Pi. Als echte Nederlander ben ik stipt op tijd 13:34. Nu wel door de echte hoofdingang maar het was opvallend rustig. Ik laat mijn papieren zien aan een aardige verpleegkundige en ze begint nee met haar hoofd te schudden. Espera aqui, wacht hier even. Zij verdwijnt met de papieren achter de schermen en komt met nog een aardige dame terug. Aqui ya no vacunamos tieners qui ir a Benidorm. Na enige tijd had ik door wat ze zei, wij vaccineren hier niet meer, u moet in Benidorm zijn.

Weer alle papieren mee het kantoor in en na een tijdje komt ze terug met een nieuwe afspraak voor mij maar dan in Benidorm. Donderdag mag ik. Toevallig moet ik die dag ook naar de orthopeed in Benidorm dus dat komt goed uit.

In Nederland was ik waarschijnlijk razend geweest maar hier denk ik, nou en? Ik heb alle tijd, het werd mij heel vriendelijk meegedeeld en donderdag moet ik toch in Benidorm zijn. Dit is het relaxte Spanje.

Op de terug weg kom ik nog langs een plek waar ze sinaasappelen aan het plukken zijn, even afstappen en een foto maken. Het was weer een leuk uitje.

6 Comments on “De booster die niet doorging.

  1. Zalig toch dat je jezelf als gepensioneerde niet meer druk moet maken in (misgelopen) afspraakjes. Vaccinatie komt goed, die omicron is/was slechts een blaffende hond, mits wat voorzichtigheid kom je er zo omheen.
    Lekkere sinaasappelen!

    Geliked door 1 persoon

  2. tjeempie, wat gecompliceerd. Hier, mailtje naar het equivalent van de GGD met fotootjes van de papieren NL bewijzen, na mailtje van hen dat ik geregistreerd was kon ik een afspraak maken, 2 dagen later geprikt. Bijna lastiger was het om het vaccinatiebewijs te krijgen, daarvoor moest ik naar de plaatselijke Centro de Salud, maar dat was uiteindelijk ook een fluitje van een cent.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: