Vast in het tolpoortje.

Een paar maanden geleden reden wij van Italië naar Frankrijk over een tolweg. Al een paar keer zonder problemen met de creditcard betaald. Ik rij een poortje in met het cardlogo, stop het kaartje in de gleuf en mijn creditcard in de daar voor bedoelde gleuf. Er gebeurt niets, alhoewel, de slagboom blijft dicht en achter ons sluit de andere slagboom. Dat sta je dan. De intercom werkt niet, er wordt in ieder geval niet op gereageerd. Ach, daar komen twee mensen aan met emmers in hun handen. We leggen het probleem uit maar zij kunnen niets doen, het is hun afdeling niet. Ik moet met zoiets altijd denken aan Henk Elsink die in een lift vastzit, misschien ken je hem wel.

Goed een soort alarmnummer gebeld, weer wachten en ja hoor dat komt vanaf de andere kant iemand met een gekleurd hesje aanlopen met het tempo van een bejaarde schildpad. Hij kijkt even en ik moet meelopen naar het naastgelegen poortje. Mijn creditcard daar erin, betaling gelukt en hij doet de slagboom voor ons open. Op een paar minuten na een half uur geduurd. Dat wil ik dus niet meer. Voor deze reis heb ik bij de ANWB een tolbadge aangeschaft. Die plak je naast je achteruitkijkspiegel spiegel en als je door het poortje rijd met daarboven een grote T dan gaat als het goed is de slagboom zo voor je open.

Nu hoor ik van nogal wat mensen, waarom ga je dan over de tolweg en niet gewoon binnendoor. Dat heb ik ook altijd gedaan maar in mei ben ik in Frankrijk geweest en werd compleet gestoord van niet alleen de rotondes maar vooral van in elk dorpje de hoge drempels. Ik ben nu niet met vakantie in Frankrijk maar op doorreis naar Spanje. Via de tolweg, de cruisecontrol op 100 en wachten tot je er bent. Heel relaxed.

Daar is het eerste poortje waar ik doorheen moet, toch even spannend, doet ie het of doet ie het niet. Ik kom rustig aanrijden en vlak als ik voor de slagboom kom gaat hij de hoogte in. Opluchting. Het werkt.

Vandaag overnacht ik op een camperplaats van Camping-CAR Park. Deze zomer ook een paar keer gebruikt en er stond nog saldo op het pasje. Deze camperplaats kost 12 Euro per nacht inclusief stroom. Ik hou mijn kaart voor de lezer en ook deze slagboom gaat gewoon open. Je kunt hier water innemen en lozen. Op deze plaats is geen douche maar hij ligt naast een historisch plaatsje, La Voulte-sur-Rhône. direct na aankomst ben ik daar doorheen gaan wandelen en vele trappen op naar het kasteel, zoals er zo vele aan de Rhône staan. Ik heb er een een minuut durende video van gemaakt.

  • Camperplaats bij La Voulte-sur-Rhône
  • Een plek van Camping-CAR Park
  • Sitecode Campercontact 99800

5 Comments on “Vast in het tolpoortje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: