De weg naar Spanje

Voor de zekerheid de wekker op 7 uur gezet. Natuurlijk was het niet nodig, ruim voor de mijn horloge gaat trillen ben ik wakker. Maar ik heb nog geen zin om op te staan en blijf lekker liggen tot mijn pols begint te pulseren. Het is zaterdag waarom zo vroeg dan? Sprintertje staat klaar om mij naar Spanje te rijden. Ik rij deze keer alleen, mijn lief neemt over twee weken de vogelroute naar het zuiden. De laatste dingen nog even Sprintertje in en een innige omhelzing met mijn lief en daar ga ik. De hoek om en direct een hoop herrie. Vergeten de drie laden met bestek, glazen en borden te borgen. Begint lekker, niets stuk gelukkig.

Het eerste stuk is wat mistig. De eerste stop is iets voor Luik en daar tover ik mijn zonnebril tevoorschijn. Scherpe lucht en een pittig zonnetje. Mijn plan is om na iedere twee uur eerst een kwartier gaan liggen met de ogen dicht, even mindfull alles loslaten en dit is dan de eerste keer dat ik dat doe en het bevalt uitstekend. Daarna ontbijten met een heerlijk vers gezette koffie. Ik kan er weer even tegen. Rijden maar weer, de ladekast zit dicht. Na Luik als ik een rotonde moet slechten weer een hels kabaal achter mij. Nee hé, de koelkast niet op slot gedaan, die vliegt open. Ik kan nergens stoppen en pas na 5 km lukt dat en kan hem weer sluiten. Bij iedere bocht ging hij weer open of dicht. Eerste dag perikelen.

Na Luik stijgt het al snel en de zonnige weer gaat over in mist, regen en windvlagen. Niet mijn favoriete rijweer.

Natuurlijk even goedkoop tanken in Luxemburg en er weer twee uur opzitten. Timer op 15 minuten en ik was nu zo mindfull dat is zelfs in slaap viel. Na 14 minuten werd ik uit mijzelf wakker, weer fit om na wat te eten en koffie verder te gaan. Ik rij vandaag naar Haroué. Als ik er aan kom staat er 513 km op de teller. Lekker toch dat ik geen haast heb.

Ik heb via de campercontactapp een plaatsje gevonden aan het riviertje de Madon. Het is een plaats met maar zo’n kleine 500 inwoners maar wel met twee hotels en een kasteel. Het werd gebouwd in de 18e eeuw. Laat vandaag nu ook Sint Nicolaas hier audiëntie verlenen aan de plaatselijke kinderen. Die man is ook overal tegelijk.

Natuurlijk kunstwerk

Parking Haroué. Ik kon door de nattigheid niet in het gras staan maar op het weggetje naast de rivier is het ook uitstekend te doen.

Sitecode van campercontact: 13344

11 Comments on “De weg naar Spanje

 1. Fijn weer op weg naar Spanje. Het is hier heerlijk weer.
  Wij zijn nu vanaf september onderweg.
  Vrij onverwacht vertrokken nadat mijn man half jaar weg mocht blijven van de oncoloog.
  Zijn nu in Roquetas de Mar.
  Genieten van elke dag dubbel.
  Goed idee twee uur rijden even liggen. Moeten wij ook maar doen. Hebben geen haast. Heel veel plezier weer op jullie reis.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hi Harry,
  Wat heerlijk om terwijl de Nederlandse dagen donker en grijs zijn op weg tegaan naar de zon! Ik wens je een heel mooie tijd daar, leuk om je blog te lezen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Lekker Harry. Goede en behouden reis. Geniet van de reis en goed idee om kwartietje mindfullnes te nemen.
  17 december gaan wij ons campertje halen. Tussen Kerst en Oud/Nieuw proefcamperen in Z-Limburg.
  Warme groet Hans

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: