Vakantie a la France

Na een heerlijke week in Goudarques is het weer tijd om verder te trekken of eigenlijk een stukje terug. We hebben afgesproken om een paar dagen met dochter H en haar gezin door te brengen op een camping in Bézaudun sur Bîne, in de Drôme Provençale. Het is weer een totaal ander gebied dan waar wij vandaan komen. Hier veel bergachtiger en dus ook veel fietsers die de behoorlijke cols aan het bedwingen zijn. Voor ons geen racefietsen of mountainbike’s maar gewoon onze Lacros elektrische vouwfietsen of zoals de Belgen het zeggen plooifietsen. De eerste paar dagen zijn we nog alleen, nou ja niet echt alleen want deze camping is erg gewild bij onze landgenoten maar ik bedoel zonder dochter. De camping is leuk van opzet, we staan niet keurig in rijtjes maar lekker schots en scheef door elkaar.

Op 4 km van de camping ligt een wat groter plaatsje, Bourdeaux niet te verwarren met Bordeaux. We gaan er per fiets heen. Het is een heel oud stadje. Er stonden vroeger twee kastelen nu ruïnes. Je kunt de twee ruïnes nog bekijken door een wandeling de hoogte in te maken.

Zicht op Bourdeaux vanaf de ruïne.

Op een plein zien we de voorbereidingen van een soort festival, het blijkt een rondtrekkende groep te zijn die iedere dag op een andere plaats een voorstelling geeft en laat dat nu toevallig deze avond in Bourdeaux zijn. Dat lijkt mij wel wat en die avond trek ik er alleen op uit om te genieten van een concert van twee gitaristen waarvan er een is die met een rauwe stem flamenco achtige liederen zingt. Voor aanvang een uitgebreide corona controle dus het duurde even voor ik binnen nou eigenlijk buiten was want het concert was in de buitenlucht. Het zou om 9:00 PM beginnen maar ook hier in Frankrijk gaan ze daar heel flexibel mee om. Iets na half tien begon het stemmen van de gitaren en kon het concert beginnen. Nu was ik zo optimistisch geweest om te denken dat alleen een t-shirtje wel voldoende zou zijn maar dat was toch niet helemaal waar. Het werd donker, er kwam meer wind en het resultaat was behoorlijk koud. De muziek maakte veel goed. In het pikkedonker weer met de plooifiets terug naar de camping.

De volgende dag weer naar Bourdeaux om wat proviand in te slaan en ja hoor, vlak bij de winkel rij ik lek. Dat is lekker, dat betekent dus 4 km terug lopen met de fiets aan de hand in de volle zon ruim 30°. Ik heb op FB het volgende er over geplaatst en doe het hier ook nog een keer.

Als je op de fiets stapt en boodschappen gaat doen in het 4 km verder gelegen Bourdeaux
Als je vlak bij de winkel merkt dat je een platte band hebt
Als dat betekent dat je terug moet lopen naar de camping met de fiets aan de hand
Als je lief de boodschappen verder doet
Als zij je je dan inhaalt, stopt, water
en een lekkere Magnum voor je heeft meegenomen
Dan heb je geen pech maar ben je een geluksvogel

Wandeling

Deze omgeving is niet alleen mooi om te fietsen maar voor de wandelaar is het een waar paradijs. Vanaf de camping loop ik een route van iets meer dan 6 km. het lijkt weinig maar de klimmetjes zijn niet mis. Acht jaar geleden was ik hier ook eens en toen dacht ik ook een stukje te lopen. Het ging lekker en ik kwam op de GR 9 terecht. Die loopt vanaf de Jura naar de Middellandse Zee. Het werden toen meer dan twintig km, hoogteverschil van 1100 meter en maar een halve liter water bij mij. Kapot was ik, mijn stem weg maar gelukkig heeft schoonzoon R mij toen ergens opgehaald. Dat wilde ik nu dus niet, daarom 6 km en mij niet laten verleiden om van de route af te wijken en zomaar weer veel te veel te lopen. Van de route heb ik een impressie gemaakt.

De verdere week met gezin dochter H was een heerlijke. Genieten van de kleinkinderen, wandelen, zwemmen, terras, lezen en geen sociale media want hier nauwelijks verbinding. We gaan nu terug richting huis maar bezoeken eerst nog zoon T die in de Ardennen bivakkeert maar daarover een volgend keer.

Verder is er nog een aardige stadscamping in Bourdeaux pal naast het plaatselijke zwembad.

One Comment on “Vakantie a la France

  1. In het filmpje zag ik dat je toch voor alle zekerheid sprinterje steeds dicht in de buurt hield. hij kwam nog bijna in botsing met dat achtergelaten wrak 😉
    Wat een prachtige wandeling weer. En natuurlijk ook een heerlijke vakantie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: