Camper time

Het is echt weer camper en caravan tijd in Nederland. Op de A73 lijkt het wel een karavaan. Caravans op de rechterweghelft vaak net achter vrachtwagens en dan de campers die er vlot langs gaan. Heeft iedereen nu al vakantie?

We rijden op diezelfde A73 richting zuiden en rijden ter hoogte van vd Valk, Cuijk. Daar ben ik vele keren langs gereden maar nu ga ik de weg af en rij naar het dorpje Linden. Een klein schattig dorpje met een grote kerk en een pannenkoekenrestaurant. Door dit dorpje moet je heen om bij jachthaven ‘t Loo te komen. Daar bij de jachthaven is ook een camperplaats. 30 plaatsen.

Op de website lezen we dat je vanaf 15:00 uur welkom bent maar omdat er zoveel campers onderweg zijn zorgen we dat we ietsje vroeger zijn, 13:30 uur. Het blijkt dat je gewoon eerder kunt komen, zelf de slagboom open doen en een plaatsje zoeken. Het is wel erg druk. Op het eerste stuk staan de campers als dominostenen naast elkaar. Je kent het wel als de achterste omvalt vallen ze allemaal om. Daar willen we liever niet staan, best wel krap.

Mijn lief gaat op onderzoek uit en vind achteraan waar de campers met uitzicht naar het meer staan nog twee plekken. We zetten Sprintertje op zijn plaats en gaan ons melden bij de havenmeester tevens campermeester. Er zijn twee soorten plaatsen, normale, dat zijn die dominostenen en comfort plaatsen en daar hebben wij er een van. Waar de naam comfort vandaan komt weet ik niet, je hebt een prachtig uitzicht en kijkt niet tegen een andere camper aan maar het is wel het verst van de toiletten en douches.

In het meer is een afgezet stuk waar je een frisse duik kunt nemen. Mijn lief is stoer en gaat er koppie onder. Ijskoud. Mij nog niet gezien maar twee dagen later doe ik het ook, het valt mee, behoorlijk koud nog maar wel te doen.

Vanaf deze camperplaats kun je heerlijke fietstochten en wandelingen maken. Nu hadden wij ook wel uitmuntend weer.

We maken een fietstocht en bezoeken Cuijk. Ook nog nooit geweest en het is zeer verrassend. In een oude sigarenfabriek is nu een horecagelegenheid gesitueerd en deze heeft een heerlijk terras in een binnentuin. Wat een genot dat die terrassen weer open zijn.

Van de camperplaats en een wandeling door dit verrassende gebied heb ik een korte video gemaakt.

Vind jij het leuk om dit soort video’s te bekijken? Abonneer je dan op het kanaal van LekkerLopenTV, zou ik leuk vinden.

Waarloopjijwarmvoor gaat over drie passies van mij en dat zijn:

  • Lopen
  • Koken
  • Camper(en)

Omdat koken er ook een van is plaats ik voorlopig iedere woensdag een eetsuggestie met uitgebreid recept. Het zijn recepten uit het 90 dagen fit programma dat ik ontwikkeld heb. Aanstaande woensdag de eerste,

Moeders Macaroni

3 Comments on “Camper time

  1. Gelukkig had je fietsen bij je, voor als je hoge nood hebt en snel naar de toiletten wilt .;-) Je moet wél flink betalen voor dat uitzicht, hallo, meer dan dubbel zo duur.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: