Op avontuur in…..deel 2

Op Facebook werd ik uitgenodigd om mee te doen aan een tiendaagse challenge. Plaats 10 dagen een foto van een van je reizen. Alleen een foto en geen tekst erbij. Leuke uitdaging want bij het selecteren van de foto’s komt er weer veel terug van die momenten van toen. Ik ga dat hier ook doen maar dan wel met mijn herinnering erbij.

Vandaag ben ik in Pontevedra

In deze nogal volle kamer heb ik een paar keer overnacht. Het is de albergue municipal die ligt op de route van de camino Portuquês. 40 slaapplaatsen in een kamer en dan slapen met gesloten ramen. Er zitten wel ramen in maar er zijn altijd mensen die denken ziek te worden van slapen met frisse lucht. De eerste keer dat ik er kwam was ik doorweekt van het uren lang lopen in de stomende regen. Waar laat je de natte kleding? Allemaal aan het bed maar door het enorme aantal mensen in de kamer komt er zoveel vocht vrij dat s’morgens alles nog behoorlijk nat is. Gewoon weer aantrekken en het droogt verder op je lichaam. Het ergste is nog de enorme stank die de 40 mensen veroorzaken. Dat noemen ze meuren.

Van “slapen” in zo’n albergue krijg je dus het echte pelgrimsgevoel.

Nog even voor iedereen die dit niet heeft meegemaakt, hoe werkt het?

Aan het einde van je dagetappe kom je aan bij een albergue. er zijn grote en kleintjes, deze hier is behoorlijk ik meen dat er 70 plaatsen zijn. De eerste keren dat ik er kwam was er genoeg ruimte maar het wordt voller en voller op de camino en de laatste keer was hij om 1 uur pm al vol. Binnen schrijf je je in, laat je credential stempelen, betaalt 6 euro en krijgt een papieren onderlaken en sloop. Het onderlaken span je over het matras en dan je slaapzak erop. Het sloop gaat over het kussenrol, het zijn allemaal lange kussens. Dan probeer je een douche te bemachtigen, trekt je avond kleding aan en ga je een biertje of een glaasje rood drinken. Het is verstandig om oordopjes mee te nemen en ook te gebruiken want er worden behoorlijk wat planken doorgezaagd in de nacht.

Ik weet niet wat het is maar toch werkt zo’n camino verslavend. In onderstaande video een impressie van de camino Portuquês.

Meer video’s van de camino? Klik op de knop. O ja, ik zou het leuk vinden als je mij volgt door abonnee te worden.

10 Comments on “Op avontuur in…..deel 2

  1. BBRRRR, ik zou toch héél veel dagen dakloos moeten zijn om die 40 pers. slaapzaal te kunnen waarderen. En eh… op de WC stel ik toch wel prijs op enige privacy, kortom, ik ben niet héél geschikt voor een pelgrimage.
    Vond de vierdaagse al uitdaging genoeg. Maar uit het filmpje komt wel duidelijk naar voren dat de sfeer onderling heel bijzonder is.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: