Ook niet verkeerd.

Na het paradijs weer met beide benen op de grond. Mijn lief vliegt vanaf Porto na twee en een halve maand weer terug naar Nederland. De komende drie dagen is het in Porto nog prachtig weer dus nog even genieten. Bij het strand van Gaia is een wat verouderde camping maar ruime plaatsen en ouderwets douchen, gewoon met een mengkraan en niet iedere keer om de paar seconden een knop indrukken. Voor het geld hief je het ook niet te laten, all-in 4,25 Pd. De bus naar Porto stopt voor de deur. Het is weer even vakantie. Lekker stukken lopen op de boulevard en genieten van de metershoge golven.

Als je er toch in de buurt bent is het bijna eens must om vis te gaan eten in Matisinhos. In Porto de Leixoes zitten de visrestaurants gebroederlijk naast elkaar en wordt er buiten op kolenvuren de vis klaargemaakt. Super vers.

Persoonlijk vind ik robalo heerlijk. In Porto zelf is het gezellig druk. Waar de bus stopt is sinds een jaar district gevestigd. Allemaal kleine ruimtes waar veelal kunstenaars hun eigen creaties proberen te verkopen. Prachtige dingen.

Natuurlijk ga je hier ook in de vele bodega’s port proeven. Rondleiding langs de enorme vaten en heerlijke port.

In zo’n groot vat zit 10,000 liter van dit kostbare vocht. Lekker nog rondstruinen door de stad en een vaar uurtje op de Douro.

Het regent als ik mijn lief die vertrekt afzet bij de zoals de naam al aangeeft, vertrekhal. 😢 Ik rij richting Salamanca om de via de la plata te gaan lopen.

De Sprinter parkeer ik bij een camino vriend in een grote garage bij het huis van zijn moeder. Toch een vreemd idee om na twee en een halve maand hem zomaar achter te laten. De eerste maand geen blogs meer maar alleen vlogs van de Camino de Santiago. Mocht je het nog niet gedaan hebben, je kunt je nog steeds abonneren op

https://youtu.be/U335R330PeE

Advertenties

13 comments

   1. Wij vonden het niet prettig als het regende om te lopen, misschien kwam dat omdat we in een tentje overnachten.
    Je spullen zijn dan zo moeilijk te drogen.
    Hopen toch voor jou snel wat droger weer.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s