Ook niet verkeerd.

Na het paradijs weer met beide benen op de grond. Mijn lief vliegt vanaf Porto na twee en een halve maand weer terug naar Nederland. De komende drie dagen is het in Porto nog prachtig weer dus nog even genieten. Bij het strand van Gaia is een wat verouderde camping maar ruime plaatsen en ouderwets douchen, gewoon met een mengkraan en niet iedere keer om de paar seconden een knop indrukken. Voor het geld hief je het ook niet te laten, all-in 4,25 Pd. De bus naar Porto stopt voor de deur. Het is weer even vakantie. Lekker stukken lopen op de boulevard en genieten van de metershoge golven.

Als je er toch in de buurt bent is het bijna eens must om vis te gaan eten in Matisinhos. In Porto de Leixoes zitten de visrestaurants gebroederlijk naast elkaar en wordt er buiten op kolenvuren de vis klaargemaakt. Super vers.

Persoonlijk vind ik robalo heerlijk. In Porto zelf is het gezellig druk. Waar de bus stopt is sinds een jaar district gevestigd. Allemaal kleine ruimtes waar veelal kunstenaars hun eigen creaties proberen te verkopen. Prachtige dingen.

Natuurlijk ga je hier ook in de vele bodega’s port proeven. Rondleiding langs de enorme vaten en heerlijke port.

In zo’n groot vat zit 10,000 liter van dit kostbare vocht. Lekker nog rondstruinen door de stad en een vaar uurtje op de Douro.

Het regent als ik mijn lief die vertrekt afzet bij de zoals de naam al aangeeft, vertrekhal. 😢 Ik rij richting Salamanca om de via de la plata te gaan lopen.

De Sprinter parkeer ik bij een camino vriend in een grote garage bij het huis van zijn moeder. Toch een vreemd idee om na twee en een halve maand hem zomaar achter te laten. De eerste maand geen blogs meer maar alleen vlogs van de Camino de Santiago. Mocht je het nog niet gedaan hebben, je kunt je nog steeds abonneren op

https://youtu.be/U335R330PeE

13 Comments on “Ook niet verkeerd.

  1. Sorry dat ik niet altijd reageer, maar ik volg je wel. Met pijn in het hart. Ik wou dat ik in je plaats was. Nu net met pensioen. May be….one day.

    Geliked door 1 persoon

  2. Heel veel geniet momenten tijdens de loop en bedankt voor het laten meegenieten van jullie prachtige reis! Groetjes Alie van der Lei

    Geliked door 1 persoon

  3. We zijn er eind november van vorig jaar nog geweest. In België bitter koud en nat, ginder konden we ’s middags nog in Tshirt lunchen in de zon en genieten van de mooie parken van de stad.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: