Daarom hou ik zo van Spanje.

Toch nog even een stukje. Dit is waarschijnlijk waarom ik Spanje zo lekker vind. Ik ben beland in een zoals dat heet Spaanse cafetaria. Gewoon een restaurant. Het is negen uur in de avond en men gaat eten. Hier geen toeristen maar de wat oudere locals. Het is boordevol. De obers lopen niet gewoon maar lopen in een soort draf. De tafel naast mij wordt bezet gehouden door twee dames. Er staat niets op hun tafel, wel over de leuning ieder een bontjas. Onder tussen komen er steeds mensen binnen die graag een tafel willen. Helaas vol.

De obers blijven rennen en de twee dames blijven stoïcijns zitten. Een uur gaat voorbij en er wordt zelfs niet gevraagd of ze nog iets willen gebruiken. Verder is het net als bij ons, er wordt veel met de telefoon gedaan.

Ja, na anderhalf uur gaan de dames die trouwens geen woord wisselde met elkaar aanstalten maken om weg te gaan. Bontjassen aan en als vorstinnen schrijden ze weg. Heerlijk.

4 Comments on “Daarom hou ik zo van Spanje.

 1. Ha Harry, een hele goede en inspirerende wandeltocht. Ik vind het “knap” van je. Dit is misschien niet het goede woord. Bewondering, ja dat woord zocht ik.

  Geliked door 1 persoon

 2. Geweldig! Ja, herkenbaar
  Rondrennende en schreeuwende obers..
  En hels kabaal met de tv aan bovenaan ergens in een hoek waar niemand naar kijkt
  Prijs: de helft of minder dan in Nederland

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: