Waar ben ik.

Filmpje Camino Portuqués
Met een ruk zit Ik rechtop in bed, waar ben ik? De gordijnen zijn open en het begint net licht te worden. Het is bijna acht uur en ik ben in Oia. Een klein dorpje aan de Atlantische oceaan. Ik weet het weer, Camino Portuqués daar ben ik mee bezig. Buiten is het een beetje nevelig wat wel een prachtig plaatje opleverd.

image

Na een goed ontbijt geserveerd door een nogal corpulente dame die denkt dat ik alles versta, ga ik op weg naar Baiona. De Camino begint prachtig, kleine weggetjes pal langs de grote platte stenen die al miljoenen jaren op hun donder krijgen van het watergeweld. Het geluid is oorverdovend.

image

Na een paar km langs de zee gaat het iets het binnenland in. Je ziet hier veel kleine akkers met mais. Bij ons zie je grote akkers allemaal bestemd voor veevoer. Hier is het heel kleinschalig voor eigen gebruik of voor verkoop aan huis.

image

Helaas gaat de Camino nu steeds langs de weg, dus keiharde weg waar mijn geblesseerde voet niet blij mee is. Ik loop langs stenen muurtjes waar de bloemen gewoon uit groeien.

image

Onderweg haal ik nog vier Australische vrouwen in die lekker met dagzakjes lopen. Even denk ik er nog over om het pad naar boven langs de faro te nemen maar een foto ervan vind ik toch wel voldoende, je moet je grenzen kennen.

image

Na 22 pittige km ben ik in Baiona een leuk historisch stadje maar daarover morgen meer.

10 Comments on “Waar ben ik.

 1. Hè har, mooie plaatjes. Gaat het weer n beetje met je verkoudheid en je voet. Heftig hoor. Wel eens van de Rota Vincentia gehoord, 400 kmlangs ook de westkust. Schijnt een nieuwe wandelroute te zijn. Ik bewaar het artikel voor je. Liefs en goede wandeling.

  Like

 2. Hoi Harry,

  Het is leuk om je verslagen te lezen, maar ook om de mooie foto’s et bij te zien. Dat maakt alsof ik met je meeloop 😉
  Heel veel succes en plezier nog de komende tijd.

  Groetjes,
  Simone

  Like

 3. Dat lijkt misschien slimmer, maar als je onderweg eens wat oponthoud hebt en dus niet zover komt, als waar je bagage heengebracht is, tja, ook dan heb je alleen dat dagzakje, wat dan trouwens allang leeg is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: