Van Viana do Castelo naar Oia

Viana do Castelo, daar breng ik de nacht door maar eerst natuurlijk de inwendige mens verwennen. In het hostel ben ik met Jennefer die ook de camiño loopt. Via via komen we bij een visrestaurant waar veel loco’s komen. We zitten aan lange tafels tussen een paar oudere Portugesen. Schaaltjes mosselen, pulpo en scheermessen worden voor ons neergezet. Een liter karaf met witte vino branco en dan moet het echte eten nog komen. De vissen liggen in het ijs op een grote schaal en je kunt zelf uit kiezen. Ik ga voor een pracht Dorado van de gril. Het was weer of er een engeltje over je tong…………….. Bij de koffie werd een fles whisky gezet en twee kleine glaasjes. Nergens stond een prijs bij. Deze komplete verwennerij kostte slechts 15 euro  PP.

image

Voor de volgende dag staan veel km op het programma maar mijn voet die ik bij een afdaling licht gestuikt heb doet toch nog wel erg veel pijn en ik besluit om van Castelo naar Camiña aan de Spaanse grens met de bus te gaan. Een goed besluit al zeg ik het zelf. De grens is de rivier de Miño. Vier keer per dag gaat er een pontje naar de overkant. Ik heb afscheid genomen van de Duitse Jennifer maar op de pont kom ik wee twee pelgrims tegen, een stel uit Duitsland. Aan de overkant wordt het weer lekker klimmen. Om in à Guarda te komen kun je rechts of links om de berg heen. Maar de gele pijlen geven toch iets anders aan, rechtdoor over de berg heen en dat is een stuk leuker. Het gekke is dat ik mijn voet het meest voel als ik op asfalt loop. Het is een feestdag in à Guarda en alles is gesloten. Ik dacht hier een rustdag te nemen maar het is een saai dorp dus morgen gewoon weer op pad.

image

in de alberque zijn we weer met drie personen het is echt stil. Vandaag loop ik tot Oia, zo’n vijftien km. Het is een pracht route, het lijkt wat op de grote rotsen bij Muxia. Heerlijk om te lopen. Houner rekening mee als je dit loopt dat er geen koffie te krijgen is onderweg. Pas na 14 km mijn eerste cortado. Wel voldoende water meegenomen. Het weer is nog steeds stralend.

7 Comments on “Van Viana do Castelo naar Oia

  1. Wat jammer van je voet 😢 beterschap!
    Mooie omgeving, ik zei, het is eens maar nooit weer, maar als je dit ziet, komen de twijfels 😀

    Groetjessssssss

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: