Roadtrip door de Balticlands

Het is een tijdje geleden dat ik het laatste verslag plaatste van mijn roadtrip door de Noordelijke landen. Ik noem het een writers block. De inspiratie begint weer een beetje te komen. Vanuit Helsinki gaan we met de boot over naar Talinn, Estland. Het is super druk met dagjesmensen. De drank is nl in Estland heel goedkoop. Veel mensen lopen met lege rolkoffers en die zijn op de heenweg leeg en terug boordevol. De overtocht kost maar 31 euro dus een leuk uitje. Zie het filmpje.

Tijd om Talinn te bekijken hebben we niet. Over twee dagen zijn we al in Riga waarvandaan we twee weken zullen rondreizen met twee vriendinnen. Zij hebben weer een camper gehuurd. We blijven twee dagen in Riga om deze gezellige stad te bekijken. Springertje staat op de stadscamping en wij verkennen de stad. In de ex hangars van Zeppelin vind je nu een van de grootste markten van Europa. Een hele hal met alleen maar vis en een hal met vlees. Buiten zijn ook allemaal kraampjes. Hier staan kooplui aan een klein tafeltje en hebben vaak maar een product om te verkopen. Het zijn erg veel Russen, de voertaal is Russisch.

Plein in Riga

Bij de receptie van de camping staat, zo denken wij, dat iedere dag de hop off hop on bus hier vertrekt en het kost maar 14 euro. We kopen kaartjes maar niet goed gekeken, het is een kleine touringcar die een anderhalf uur durende tour verzorgt. We zien in ieder geval wat delen van Riga die we anders niet zouden zien. Natuurlijk ook door de wijk van de jugendstil. Prachtige gedecoreerde gebouwen veel van de architect Eischenstein die uitgebreid beschreven wordt in het boek, Baltische zielen van Jan Brokken, aanrader.

Het is lekker weer en na Riga zoeken we de kust op. Mooie stranden.

Toiletten op het strand.
Zonsondergang vanaf de camping
Zo wakker worden.

Wordt vervolgd.

13 Comments on “Roadtrip door de Balticlands

   • Klinkt mij bekend in de oren.
    Straks ( als het gaat zoals we denken ) weer van eind augustus tot eind maart
    richting Portugal en Spanje..
    Wel met onderbreking kerst en oud en nieuw ( vlieg tickets alicante – Eindhoven
    29€ p p. retour ook.
    Maar goed het bijhouden van mijn blog …..
    Ja inderdaad soms gewoon te weinig tijd om iedere dag een uitgebreid verslag
    te maken, hou ook nog een dagboek bij.
    Je reist, beleeft en onderneemt veel dingen,hebt ook nog gewoon je dagelijkse
    beslommeringen.
    Dus ja ik begrijp je wel,!

    Geliked door 1 persoon

   • Ja is wel aan te raden.
    Tegenover het vliegveld zit europarking Alicante.
    info@europarkingalicante.com
    Sommige mensen daar spreken Nederlands.
    Daar kun je online reserveren
    Wij betalen voor camper 6.40
    Voor 26 dagen 90€. ( ivm verjaardag kleindochter wat langer thuis )
    Gratis halen en brengen naar vliegveld. Is aan de overkant maar zeer drukke gevaarlijke weg ertussen.
    Misschien heb je hier iets aan. 👋

    Geliked door 1 persoon

 1. Hoi Riet, Even zo een antwoord, die vingers van mij op dat kleine telefoontje doen wel eens iets dat niet de bedoeling is. Dag reactie. Volgende keer wat foto’s van de prachtige huizen. Ik was er ook niet helemaal bij. Net terug uit Nederland voor het afscheid van de moeder van mijn kinderen. Heel heftig. Nu is mijn hele gezin in een andere wereld. Hoop dat ze bij elkaar zijn.

  warme groet en een glimlach,

  Harry Weezeman http://www.waarloopjijwarmvoor.nl

  >

  Like

 2. Hoi Harry, fijn om weer van je te horen. Heb veel aan jou, jullie gedacht de afgelopen weken. 💕
  Mooi filmpje.
  Groet voor jullie beiden.
  Els

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Thelma en Louise mijn favoriete roadmovie – waarloopjijwarmvoor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: