Een dag uit het leven van een reiziger.

Ben je nu met vakantie of op reis. Deze vraag kreeg ik vorige week. Dat is echt iets om even bij stil te staan. Soms aan de cortado ( dit is half klein glaasje sterke koffie en half melk schuim) op een terras in de zon is het nog echt vakantie. Een andere keer zeker tijdens een reisdag is het echt reizen en wat ik hoor van mensen die al langer onderweg zijn wordt het later een manier van leven. Hoe gaat dat dan. Leven op een paar vierkante meter en meer is niet nodig. Proberen om zoveel mogelijk vrij te staan. Dus niet op een camping of camperplaats. Op dit moment al drie dagen in een prachtig natuurpark. Cabo de Cata in Nijar. Vijftig meter van het strand. Hier is kamperen verboden maar in de winter lijkt het gedoogd te worden. Er is natuurlijk geen stroom en je hebt geen douches op deze plekken. Heel primitief dus. Het is net als met de camino lopen. Je hebt dan alleen de meest noodzakelijke dingen bij je. Wat kan een mens toch weinig nodig hebben, vooral met lekker weer.

Het is half negen, de zonnestralen stromen binnen. De achterdeur open en laat die gele rakker maar binnen komen. Zicht op een prachtige natuur. Er zijn mindere manieren om de dag mee te beginnen. Water koken voor thee en deze lekker in bed opdrinken. Rustig opstaan, wassen en scheren aan het aanrecht, aankleden en naar buiten. Ik heb niet zoveel kleding bij mij, dus een moeilijke keus wat deze dag nu weer aan te trekken is het niet. Net zoals bij het lopen iedere dag weer even je snel drogende onderbroek uitwassen en die kan de volgende dag weer aan. Ik ben nu bijna drie weken onderweg en besef nu al weer dat je zo weinig nodig hebt. De Sprinter staat op twee km van het centrum(pje) van San Jose. Net een mooi stukje om naar toe te lopen. Er loopt een stenen-kiezel pad over de berg naartoe. Goed voor de noodzakelijke beweging. Het plaatsje zelf is in deze tijd van het jaar redelijk slapend. Er staan prachtige huizen maar waarschijnlijk allemaal tweede huizen want de luiken zijn dicht en het ziet er verlaten uit. Veel van de horeca is gesloten maar gelukkig wel een terras waar de eerder genoemde cortado gedronken kan worden. Bij de piepkleine bakkerswinkel een lekker warm stokbrood halen en weer een stukje terug lopen. Het knapperige brood kan nog belegd worden met de mee genomen Hollandse kaas.

Het is nu middag en de bergen lonken. De Hanwags aan, rugzakje op de plaats wat de naam al aangeeft, water en een versnapering mee en lopen. Er gaat een langeafstandspad over en langs de bergen. Het is weer heerlijk genieten. Na drie uur ben ik weer terug.  Zoals dat dan heet, moe maar voldaan. Het is weer borreltijd. Na het lopen smaakt een biertje heerlijk en tijdens het koken een glaasje Vino Tinto.

Wat ik echt heel leuk vind is buiten koken. Thuis ook al maar hier bij de Van helemaal. Lekker verse dingen van de mercado, genoeg kruiden en smullen maar. Zo buiten lijkt het allemaal erg lekker. Afwassen moet ook gebeuren. Hier geen vaatwasser, geen boiler maar beperkt water. Ook daar een manier voor gevonden en het is nooit veel. Er is gewoon niet zoveel. Thuis pak je sneller iets schoons. Hier spoel je iets af en gebruikt het weer. Nog een beetje editen aan een opgenomen video of een stukje schrijven, foto op Instagram plaatsen, mail checken en Facebook pagina bijwerken. Het lijkt wel of ik het druk heb. Het wordt weer tijd om het bed op te zoeken, nu hoef ik niet ver te zoeken. Ik kijk achter mij en zie het. Welterusten en tot morgen.

19 Comments on “Een dag uit het leven van een reiziger.

 1. Klinkt goed Har. Reizen of vakantie? Wat maakt het uit als je dicht bij jezelf blijft. Onze camper is geboekt voor half juni tot half juli -4 weken. Richting Kroatië. Wie weet treffen we elkaar. Goede jaarwisseling en keep up smiling. Warme groet ook van Claske

  Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mijn partner en ik houden ook van die manier van reizen.
  In onze zelfbouwcamper genieten we volop van de natuur: dagtochten, rugzak, dieren observeren, eten wanneer we zelf willen, ’s avonds een glaasje wijn, een boek, praten,….dat vinden we pas vakantie!
  Prettig eindejaar ginds in Spanje!

  Like

 3. Heerlijk. Jullie genieten. Dat is wel heel duidelijk. Alvast een hele fijne jaarwisseling gewenst. Wij 12 oliebollen, jullie 12 druiven. We proosten op jullie en op een mooi, geweldig jaar vol inspiratie. Liefs, Heleen & Kris.

  Geliked door 1 persoon

 4. Prachtige foto’s en het is wel duidelijk dat jullie genieten. . In een warm land is het ook allemaal wat makkelijker om met minder spullen toe te kunnen. De allerbeste wensen voor een heel bijzonder 2018.

  Like

 5. Wat een weertje hé ,het ziet er mooi uit daar in Cabo de Cata in Nijar , meer heb je niet nodig daar !
  Wij hebben het nieuwe jaar ook ingezet in het warme Spanje ..23 °niet te geloven,het zonnetje was een ware weldaad daar in de Siera Espuna…helaas zijn we weer terug in ons koude grijze landje en kunnen we gelukkig nog wat na genieten ! Beste wensen voor het nieuwe jaar 2018 ! Grts Leen

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: