Andalusië in vogelvlucht

Raadsel. Het is wit en het staat bijna tegen elkaar aan. Een camperplaats bij Malaga. De overgang kan niet groter zijn. Eerst met drie mede camperaars vrij staan op 50 meter van de zee en nu met 100 campers achter een hek. Wel weer aan zee. Het is wel weer prettig om nu weer even te kunnen douchen en een wasje te draaien. Zoals nummer 14 al zei, ieder nadeel heb zijn voordeel of andersom. Denkend aan Malaga zie ik een saaie stad maar dat valt alles mee. Vanaf de camperplaats met de bus en uitstappend midden in het centrum. De stad heeft een prachtige overdekte mercado. Het is iedere keer weer een genot om hier doorheen te lopen. De grote kerk ziet er indrukwekkend uit en veel leuke kleine straatjes met uiteraard veel eetgelegenheden. De Malaganezen houden wel van eten en drinken. Heel verrassend is het gebied hij de haven. Een mooi park en veel winkels.

Na dit stadsgeweld naar een klein plaatsje in de buurt waar we twee vriendinnen ontmoeten bij Joeps camperverhuur. Tenminste dat is de bedoeling maar door wat vertraging komen zij later. Joep woont al 17 jaar op een plaats met een heel weids uitzicht. Ik heb een beleef je droom filmpje gemaakt.

De eerste stop met de twee campers is Ronda. Er is weer een gratis camperplaats niet ver van het centrum. In de stad zijn veel toeristen er is ook heel veel te zien.

De volgende stop wordt Jerez de la Frontera maar onderweg nog even een bezoek aan Conil de la Frontera. Een wit vissersdorp dat nog niet onder de voet door toeristen is gelopen.

Jerez is de stad van de sherry. Door die sherry een van de rijkste steden van Andalucië. De bedoeling is om hier oud en nieuw te vieren. In de middag is het super druk en alle terrassen en restaurants zijn nokkie vol. Dat beloofd gezellig te worden, vanavond. Helaas de stad is uitgestorven en alles maar dan ook alles is gesloten. Dik voor enen is de plek onder mijn dekbed al weer gevuld.

img_9916
Parque Nacional de Doñana
img_0027-1
bedevaartsplaats El Rocio

img_9936-1
het strand van Matalascanas

Een beetje genoeg van de steden het wordt tijd voor Parque Nacional Doñana. Een plek op 20 meter van het strand en wat een mooi gebied is dit. Het plaatsje Matalascanas is grotendeels gesloten. Het moet in de zomer erg druk zijn.

Hier kun je wel weken blijven maar  Sevilla wacht. Het is drie koningen en de stad is in rep en roer. Een grote optocht waar een paar ton aan snoep naar de rijen mensen wordt gesmeten. Paraplu’s omgekeerd open zodat er veel in kan vallen. De stad is verder zeer aan te bevelen voor b.v. een citytrip.

Cordoba staat ook nog op het programma. Daar moet je echt geweest zijn om in ieder geval de indrukwekkende Mezquita te zien.

Al weer als laatste is Granada aan de beurt. De sprinter staat weer naast de Mercedes van gezinsgeluk. Ook zij doen een paar dagen Granada.  Zicht op de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. En dan als afsluiting het prachtige Alhambra.

Nog een dagje aan het strand en dan is de vakantie met de twee vriendinnen al weer voorbij.

7 Comments on “Andalusië in vogelvlucht

 1. Mooi het Alhambra maar wij vonden het er erg druk toen wij er ik meen in sept. 2015 waren.
  Geen kaartje te koop al maanden vol geboekt.
  Wel konden we door de tuinen en best nog wel veel vrij toegankelijke gebouwen wandelen.
  Maar ook dat was de moeite waard 😊
  Wij vliegen a.s woensdag weer terug alle dokters en ziekenhuizen weer afgehandeld, kinderen en kleinkinderen weer geknuffeld dan kunnen we weer gaan genieten van het zonnetje en de mooie blauwe luchten. 🌞

  Geliked door 1 persoon

  • Wij hadden al in november kaarten besteld. Wilde eigenlijk tussen kerst en oud en nieuw maar was vol. Route maar omgegooid. Lekker dat jullie weer teruggaan. Hier heb je alleen maar wat vakantie perikelen, thuis zijn andere problemen. ☀️

   Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Harry en Anneke,

  Leuk jullie tocht door Andalusie te lezen. Veel herkenning van alle plaatsen. Wij maakten eerder een fly en drive door dit gebied en deden ook deze plaatsen aan. We hebben er mooier herinneringen aan en die worden door je verhaal en foto’s weer opgepoetst. heb het goed!

  Wim

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: