Paardenmelk Bij RooZen en Shinga.

Op een camperbeurs zie ik een stand waar ze electrische vouwfietsen demonstreren. In plaats van de grote zware fietsen achterop die er eerst af moeten om de achterdeur te openen twee inklapbare gewoon achterin de Sprinter en dat niet alleen. Omdat ik begin december vertrek om een jaar door Europa* te trekken val je niet zo op als er geen fietsen achterop staan Ik ben mij er eens goed in gaan verdiepen en bij elke test blijkt de Shinga er toch wel uit te springen. Toch maar eens in het echt kijken, proefritten maken en meten of ze echt wel in Sprintertje passen. De showroom zit in Schijndel en hier staan de fietsen keurig in het gelid te wachten op zijn nieuwe baasje.

Het is lunchtijd maar we worden alleraardigst geholpen door een jongeman. Het is zo te zien een jong team dat hier enthousiast aan het werk is. Het blijkt dat alleen het model Trotter ingeklapt achterin de sprinter past. Op dit model gaan we proefrijden. Zadel en stuur in de juiste stand en ik zoef heerlijk weg. Ja dit wordt het, we kiezen een zwart en een wit model Trotter. Er moeten nog een paar opties gemonteerd worden maar morgen kunnen wij ze ophalen.

Op onze vorige camping horen  we dat er een leuke camping is in Vorstenbosch, niet zover van Schijndel, ook dat wil ik met eigen ogen zien. Aangekomen bij camping “Bij Roozen” krijgen we geen gehoor, het lijkt of er niemand thuis is. Brutaal als we zijn het hek zelf maar opengemaakt en dan voor de moeilijke keus waar te gaan staan. Het is zo’n mooi groot terrein en het is er nu op maandag erg rustig. Wie kiezen een plaats onder een grote boom want schaduw hebben we wel nodig met ruim 30 graden. Net aan een biertje komt Victor Roozen, ahh nu begrijp ik ook de naam van de camping, langs. Het is ook een liefhebber van zelfbouwcampers. Hij is bezig met het camper klaarmaken van een oude brandweer Magirus Deutz. Prachtig. Als ik begin over mijn jaar Europa beginnen zijn ogen te stralen.

Vanuit deze camping kun je leuke fiets en wandeltochten maken, het is een prachtige omgeving. Fiets- en wandelknooppunten genoeg. Vorig jaar ontmoetten we in Schotland Gerard en Truus. Zij wonen op de paardenmelkerij van hun dochter. Paardenmelkerij? Ik persoonlijk had er nog nooit van gehoord. Kom maar eens kijken als jullie in de buurt zijn en dat zijn we nu dus. We fietsen op onze oude fietsen naar het plaatsje Zeeland en krijgen een rondleiding van Gerard. Ik ben niet zo’n paardenman. Heb een keer in mijn toch al een tijdje durende leven op een paard gezeten. Een groot zwart Zeeuws paard die gewoon deed waar hij zin in had en dat was grazen, nek naar beneden en ik bovenop zijn rug en dat is echt heel hoog. Gelukkig hoef ik hier niet op een paard te zitten en staan ze veilig achter een muurtje. Het is echt heel aardig om te zien en te horen hoe het op deze paardenboerderij aan toe gaat en als afsluiting nog wat verse paardenmelk gedronken, best lekker en het schijnt overal goed voor te zijn. Kijk maar eens op hun website: Orchid paardenmelkerij

img_4870

Dan is het tijd om weer naar Schijndel te rijden om de Shinga Trotters op te halen. Ze staan klaar en  eerst nog een rondje rijden. Er zit ook een knopje op als ik dat ingedrukt hou rijdt hij zonder te trappen, handig om weg te rijden en eenmaal opgang dan meefietsen. Deze Trotters gaan dus mee op mijn reis door Europa* en net als de Sprinter regelmatig in mijn blog en filmpjes voorkomen.


*  reis door Europa is te volgen. Abonneer je op: PASSIONFILM

13 Comments on “Paardenmelk Bij RooZen en Shinga.

 1. Zo dat is een mooi vooruitzicht Harry! Neem aan dat je een blog gaat bijhouden en mee kunnen genieten?
  Succes en plezier met de verdere voorbereidingen!

  Like

 2. Oh, wat een mooi vooruitzicht , echt een leuk idee om Europa te doorkruisen met je sprintertje…, zo’n campertje bevalt me ook , nog veel plezier met jullie reis !

  Geliked door 1 persoon

 3. Heerlijk om dit te mogen gaan doen en die fietsen! een heel goed idee. Ik heb me inmiddels geabonneerd op je Youtube kanaal en kijk er nu al uit om een jaar met je mee te kunnen reizen”. Maar eerst ga je nog wandelen met de nierpatiënten. Wat een bevoorrecht mens ben je Harry. Uit het leven halen wat er is en dat doe je verrektes goed 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: