Hout leeft

Het is zondag en prachtig weer. Lopen of fietsen? Het wordt fietsen. In Fort Vechten is de jaarlijkse hout expositie “Vormgevers in Hout”. Diverse kunstenaars, houtzagers, houtdraaiers, meubelmakers, instrumentbouwers, gereedschappenleveranciers en andere bedrijven die hout be-of verwerken presenteren hun werk. De alles komt in zo’n prachtig oud fort uitstekend tot z’n recht.img_0913

Onderweg zie je al direct wat het hout allemaal voortbrengt. Mooie rode appels die erom vragen geplukt te worden. Maar dat mag niet, alleen een paar appeltjes die op de grond liggen vinden hun weg in de fietstas.

img_0915

Een uurtje en 20 km verder ligt Fort Vechten. Het is een een verdedigingswerk in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een boek hierover dat leest als een roman is van Leendert vd Valk heet: Onheilstij een aanrader.

img_0916
gang binnenin het fort

Binnen en buiten hebben meubelmakers, kunstenaars en anderen die met hout werken expositieruimte.Je krijgt een heel blij gevoel als je ziet wat er allemaal met hout kan. Zo zag ik iemand prachtige gitaren maken.

img_0924

Een kunstenaar was met een stuk hout bezig waar hij een pelikaan uit ging maken. Het hout moest eerst nog wel zeker een jaar drogen voor hij ermee aan de slag kon. Kijk dat geeft rust. De slang is wel al klaar.

img_0929

Veel informatie over cursussen en materiaal.

img_0926img_0931

En dan kom ik daar in de echte kunstenaarsruimte. Prachtige schalen, vazen, torso’s, je kunt niet zo gek bedenken of het is er in hout. Dan kom ik in een ruimte met beelden die gekleurd zijn en ben meteen verkocht. Mijn oog valt op een staand beeld met een prachtige blauwe avondjurk.

img_0936

Ik ben verkocht en hier staat zij dan.

blauwe-jurk

 

Wat kun je blije momenten hebben. Een dag die mooi begon en mooi eindigt.

img_0943

 

2 Comments on “Hout leeft

  1. Prachtig hè dat houtsnijwerk. 😉
    Waar jij toch allemaal passie voor hebt hè .😆ze is heel mooi. Die 2 beeldjes op de kast zijn ook leuk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: