Roadtrip to Scotland part two

Zondag. Vandaag is het prettig na de lange reisdag van gisteren het een beetje rustig aan te doen. Diegenen die een fiets bij zich hebben gaan naar Fort Williams en anderen gaan een stukje lopen. Ook An en ik doen dat dus. We staan aan de voet van de Ben Nevis en daar loopt een pad naar de top. Dat doen we dus niet. Het is een tocht van ruim acht uur die echt zeer zwaar is. Je moet je grenzen kennen. Ik spreek een jong stel dat net terug komt, doorweekt van het zweet en echt blij is dat ze terug zijn. Nee dan bevalt het happy hour dat Willem en Henny organiseren toch een stuk beter.

happy hour

Zij hebben onder de luifel een keur van Schotse producten uitgestald die wij mogen/moeten proeven. Vier soorten Cheddar kaas, speciale chips met vineger en nog veel meer. Het gelegenheidsduo Dini en Grietje oftewel het duo “de Griedinies” spelen op hun trekzakken de midges uit de lucht.

griedinies

Want die zijn er in overvloed. Er wordt veel  gesmeerd en Maria heeft een net over het hoofd getrokken, het is net de zwarte weduwe. Er zijn op deze reis drie Harry’s en een van deze H’s is een ex-wedstrijddanser en hij heeft zich het doel gesteld om voor het einde van de reis iedereen aan de Bernardino dans te hebben. We gaan het zien.

Maandag. Het is de dag van de stoomtrein. Niet alleen van Enkhuizen naar Medemblik loopt een stoomtrein nee ook hier in het verre Schotland is de reis met de stoomtrein uitermate populair. Hij loopt van Fort William naar het vissersdorpje Mallaig.

 

trein 2trein 1

Het is zo druk dat je een half jaar van te voren al moet reserveren maar natuurlijk heeft de CCN dat ruim op tijd gedaan en we zitten in een prachtig rijtuig net naast de eerste klasse en we mogen gewoon gebruik maken van de prachtige eerste klasse toiletten. De mooie tocht duurt twee uur. We komen aan in Mallaig, dit is een klein dorpje dat leeft van de visserij en…..het toerisme. De 12 restaurants zijn alleen open rond de aankomst van de trein. Het eten is trouwens wel goed, tenminste de smoked salmon die ik tot mij nam was goed binnen te houden. Onderweg met de trein komen we over de bekende brug bij Glennfinnan die gebruikt is voor de opnames van de Harry Potterfilms. Ook weer leuk om te weten.

trein

Dinsdag is een “vrije dag”. De dag begint voor sommigen met een wasje draaien, de camper controleren en allerlei andere klusjes. Het weer is best redelijk en ik zie de een na de ander vertrekken voor een fiets of looptocht. An en ik kiezen voor een looptocht. Dicht bij de camping begint een gemarkeerde route. We overbruggen in 1200 meter een hoogteverschil van 300 meter, echt wel pittig. We zijn niet de enige die deze prachtige route doen. We komen Willem, Henny, Hans en Maria ook tegen.

ben nevis 5

In Nederland zie je tegenwoordig ook veel Schotse Hooglanders lopen maar hier horen ze echt. Wat lijken het toch aaibare dieren, prachtig om ze een tijdje te observeren.

ben nevis 4

Drijfnat van de plotselinge stevige regenbui komen we na zo’n 12 km weer op de camping. Ook de fietsers komen als verzopen katten terug. Maar iedereen heeft weer een prachtige dag meegemaakt.

ben nevis 1ben nevis 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 Comments on “Roadtrip to Scotland part two

  1. Wauw Har die laatste foto is mooi. De bergen lijken wel blauw turquoise . Prachtig. In het echt nog mooier waarschijnlijk. Geniet ze verder. Volgens mij hebben jullie het wel naar jullie zin.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: