Voorjaarskriebels

RODE LOPER

Wat is er prettiger dan bij een heerlijk voorjaarszonnetje een stukje te lopen. Het is zondag en ik ga een stuk van het Utrechtpad of Kromme Rijnpad lopen. Van Wijk bij Duurstede naar de binnenstad van van Utrecht. Al een paar jaar heb ik iets met het getal 33. Kijk ik op de wekker of mijn horloge dan is het heel vaak 33. Als ik s’nachts wakker word is het meestal precies een uur met 33 erin. Zo ook nu het is precies 10:33 als ik de deur uit stap. De eerste keer dat ik op mijn telefoon kijk hoe laat het is geeft het scherm 12:33 aan en het blijkt dat ik vandaag 33 km loop. Helaas heeft een staatslot met eindcijfer 33 nog geen resultaat gehad. Ik ga dus niet echt vroeg opstap en dat is te merken aan de vele mensen die ook een stukje lopen. Mensen met honden, mensen met hoedjes op, joggers, stellen sommige dicht tegen elkaar, anderen mijlenver uit elkaar, ik hoef mij niet te vervelen, er is veel te zien. In Cothen loop ik over het terrein van een kerkje en ik luister even naar de gezangen die ik binnen hoor. De tuin bij de kerk staat vol met voorjaarsbloemen.

utrecht voorjaar
de kerk staat rechts maar is niet te zien op deze foto, wel een stukje van het kasteel

Als ik in Spanje loop zie ik veel borden dat het project waar ik loop of doorheen kom is gefinancierd met geld uit Europa maar nu zie ik die hier dus ook eens een keer. Het pad is gerealiseerd met Europees geld. Goed om te weten.

 

Ik loop verder over het pad langs de mooie Kromme Rijn, eens een druk bevaren rivier. Heerlijk ontspannen en genietend loop ik en dan komt er een man en vrouw mij tegemoet. De vrouw voorop met een straf tempo en een verbeten gezicht. De man er hijgend achteraan. Ik moet mijn mond stijf dicht houden om niet te vragen of ze ook kunnen genieten van deze prachtige natuur.

utrechtpad1

Nu heb ik beide paden al een keer gelopen en ik weet dat op de volgende splitsing de wegen zich tijdelijk scheiden. Het Utrechtpad gaat verder over een stuk asfalt en het Kromme Rijnpad door de weilanden. Waarschijnlijk vermoed je al dat ik voor het weiland kies. Het is een stukje om en je moet bijna kruipend onder een viaduct door, maar toch kies ik daarvoor. Dan kom ik bij een hek met een groot slot ervoor. Aan weerszijden prikkeldraad. Achter het hek een bordje met “vrije wandeling”. Nu ben ik niet een van de lenigste en spring er  zomaar overheen, nee ik ken mijn grenzen. Stukje terug en verder langs de provinciale weg. Wat een herrie is dat, het is een 80 km weg maar er wordt flinkt doorgereden ( doe ik zelf ook altijd) maar als je zo loopt is het niet prettig. Waarom niet even een bordje vooraf dat het pad is afgesloten. Maar de zon maakt veel goed en ik loop langs het met veel geld van de woningbouwvereniging gerestaureerde kasteel Beverweerd.

utrechtpad bovenweerd

Na 21 km arriveer ik bij een plek waar ik koffie kan drinken, theehuis Rhijnauwen. Ik ben niet de enige. Het fietsenrek is vol, het terras is vol en er zijn nog 20 wachtenden voor mij om iets te bestellen, een rij tot ver buiten. Maar ik heb alle tijd en kan prettig mensen kijken. Wat is dat toch een leuk tijdverdrijf.

Na een klein uurtje weer de rugzak op de plek waar deze voor bedoeld is en verder naar Utrecht. Het is file lopen. Wat is het goed om te zien dat er zoveel mensen genieten van deze voorjaarsdag en alles wat dat te bieden heeft. De knoppen staan op springen, de kleuren zijn weer helder groen. Nog even onder een tunneltje door, langs het stadion Galgerwaard waar Utrecht speelt en net een doelpunt gemaakt wordt en dat laten de supporters echt wel weten, wat een geluid brengt dat voort.

utrechtpas tunnel

En dan is daar de binnenstad van Utrecht. Ook hier weer heeft men het voorjaar in de bol. alle terrassen uitpuilend. Ik loop nog even door de stad, drink een biertje en mis dan net de bus terug naar Wijk. Ik heb 29 minuten voor de volgende bus komt en loop maar vast een stukje. Bij de bushalte waar ik stop staat de teller op 33.47 km.

9 Comments on “Voorjaarskriebels

 1. Heb het even opgezocht……………………EN????

  Numerologie: het getal 33

  Dit is een van de vier meestergetallen. Jouw meesterlijke energie is verbonden met genezing en met mededogen. Je bent liefdevol, eerlijk, moedig, veelzijdig en vindingrijk. Je staat vaak klaar om anderen te helpen en hebt de neiging je eigen wensen ondergeschikt te maken aan die van anderen.

  Uitdaging
  Je mag leren om je emoties te herkennen en te uiten en je (zelf-)oordeel los te laten. Jij moet je licht verspreiden en er zijn voor anderen of voor een hoger doel. Kijk echter uit geen voetveeg te worden voor anderen, gebruik je onderscheidingsvermogen om te zien waaraan je jouw energie geeft of voor wie of wat je je opoffert. Je moet leren evenveel van jezelf te houden als van anderen. Als je niet in balans bent, voel je je snel bezorgd, angstig en besluiteloos.

  Kracht
  Je hebt de potentie om een (spiritueel) genezer te zijn en je grote innerlijke vermogens te ontwikkelen ten behoeve van anderen. Kinderen en dieren voelen zich tot je aangetrokken. Je krijgt veel verantwoordelijkheid te dragen, die je niet altijd waardering van anderen brengt in je leven. Als je in je kracht staat heb je een duidelijke visie op de wereld en ben je bereid mee te werken om die tot een betere en vredige plaats te maken. Je talent kan er ook toe leiden dat je je op het gebied van kunst gaat bewegen, omdat je ervan houdt om harmonie te scheppen en schoonheid te brengen in de wereld.

  Er valt nog veel meer te vertellen over je levensdoelgetal en alle andere getallen die van invloed zijn op je leven. In verschillende fasen van je leven zijn andere getallen werkzaam, die allemaal een specifieke betekenis hebben. Als je daar inzicht in krijgt, kan je er gebruik van maken, groeien in je persoonlijke kracht, je zelfinzicht vergroten en je bestemming leven.

  Geliked door 1 persoon

 2. sjonge, 33 km wandelen is toch al een heel eind!
  Ik dacht even dat wij in dit gebied al gefietst hadden toen we ons minitripje Utrecht hadden, maar ik heb het verkeerd voor. Wij fietsten iets westelijker nl., langs Montfoort en Haarzuilens.
  Utrecht vind ik een heel aangename stad!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat was dit een leuk stukje om te lezen, via via via kom ik op dit blog terecht.
  We zullen ook eens die kant van Nederland te voet gaan verkennen.
  De stad Utrecht is me niet vreemd maar daarboven wandelen we eigenlijk nooit.
  .
  Ik ga weer enkele blogjes doorlezen, ik vermaak me deze avond wel ;-))
  Vriendelijke groet, Wandelpraat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: