Vakantie of overwinteren

Dit is nu het tweede jaar dat we in de winter enige tijd in Spanje vertoeven. We staan op een super grote camping waar behoorlijk wat mensen langer dan 6 maanden verblijven. Het is een dorp op zich. Ga je er vanuit dat het je vakantie is dan valt het een beetje tegen, tenminste voor mij, dan wil ik op leuke sfeervolle kleine campings staan met een mooi uitzicht, kleinschalig. De vakantie is meestal niet zo heel lang en je wilt dus alles in de buurt zien en beleven. Overwinteren is toch wat anders, dat moet je leren. Je gaat een paar maanden ergens anders wonen waar het weer een stuk aangenamer is dan in de thuissituatie. Er staan hier mensen die al minstens vier jaar op deze camping terug komen en een heel sociaal leven en netwerk hebben opgebouwd. Ze doen dingen die ook thuis gedaan kunnen worden. Wat er zoal te doen is heb ik al in een vorig blog geschreven. Het rustige overwinterleven begint nu toch aardig te wennen. Stukje lopen, fietsen, lezen, slapen tot negen uur. Allemaal heel relaxt. Heerlijke douches met keiharde massage straal en lekkere vloerverwarming. Door de Fiat 500 zijn de ook wat verdere afstanden geen probleem. We maken prachtige tochten door de bergen en kijken onze ogen uit bij al dit natuurschoon.

wijnroute7
links de oranje druppels hebben we gedaan

We rijden een wijnroute en zien zelfs meer druivenstokken dan in Rioja. Natuurlijk worden de bezoeken aan de verschillende bodega’s niet vergeten. A.s. zaterdag staan we hier al weer vier weken, maandag gaan we toch weer even op een andere camping kijken, nog iets zuiderlijker. Ben heel benieuwd.

wijnroute
olijfbomen en amandelbloesem
wijnroute grot
leegstaande grotwoning
wijnroute 4
slaapkamer met raam

 

wijnroute 5
Trail door de bergen van Crevillente die we gelopen hebben
wijnroute 2
Hooggelegen amandelboomgaard
wijnroute 6
Iedereen moet dit beeld even aanraken of er iets bijstoppen
wijnroute 3
Prachtig plantje zomaar uit de kale rotsen.

 

2 Comments on “Vakantie of overwinteren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: