belevenissen van een overwinteraar

Het Spaanse leven begint al aardig te wennen. Het is allemaal wat rustiger dan in Nederland. In deze omgeving zijn de winkels nog steeds gesloten van een tot vijf uur. Je leert er rekening mee houden. Ook het leven op deze vijf sterren camping begint te wennen. Donderdags van 6 tot 7 uur is het happy hour. De gigantische barruimte is al om tien voor zes gevuld met alle nationaliteiten die hier op de camping aanwezig zijn. Niet alleen de Zeeuwen bien zunig maar wat nu blijkt ook de Engelsen, Duitsers, Zweden en Fransen hebben dat. We zijn drie kwartier verder en het geluidsniveau bereikt het punt dat je beter oordoppen in kunt doen. Het is even wachten maar dan komen er twee waarschijnlijk plaatselijke danseressen.

IMG_5854

Het is showtime. Mee genieten? Bekijk het filmpje. Dansen afgelopen en de zaal loopt leeg. Wij hebben een leuke ontmoeting met onze buren. Het zijn Zweden uit het hoge noorden. Het is daar nu -40. Dat is in de winter maar ook in de zomer kun je beter weg blijven. De huizen hebben aan de buitenkant een muskietennet, dus helemaal om het huis heen. Je moet als je naar buiten gaat je kompleet inpakken anders word je lek gestoken. Wat is Nederland dan toch lekker.

Dankzij de Fiat 500 kom je nog eens ergens. We zijn de bergen in geweest en o.a. ook naar het 50 km verder gelegen Murcia. Dit is een gezellige, grote en jonge stad. En met jong bedoel ik veel jonge mensen. Deze stad bruist van bedrijvigheid. We komen op de grote plaatselijke week markt. Een paar km aan kramen, prachtige groenten, fruit en heel veel kleding en schoenen. Elsche is de grootste schoenproducent van Spanje, 50% van alle Spaanse schoenen worden hier gemaakt. Heel veel schoenen hier voor een prikkie. Ik scoor een paar sloffen, je wil niet weten hoe ze eruit zien, voor een euro. En dan een vind ik zomaar een paar prachtige schoenen voor maar 20 euro.

P1120212

Daarvan krijg je een permanente glimlach op je gezicht. En dan is er ook nog een plek waar je leren kleding kunt kopen, bergen leren broeken en jasjes. Twee euro per stuk dus drommen mensen slaan de slag van hun leven.

IMG_5888

Kijk je even opzij zie je een prachtig straatje met allemaal sinaasappelbomen en een kerk op de achtergrond.

P1120204

We komen bij een kraampje waar wel heel speciale paddenstoelen liggen. Dit soort ken ik niet, heb ze ook niet gekocht, maar je kunt er vast heerlijke soep van maken of anders voor decoratie gebruiken.

IMG_5893

Van het slenteren op de markt krijg je natuurlijk dorst en we komen in een heerlijke bodega. Allemaal Spaanse mensen die hier een heerlijke cortado of iets sterkers drinken. Je koopt hier wijn uit het vat voor even een euro per liter. Ik heb het niet geprobeerd maar hier word je wel heel goedkoop alcoholist.

IMG_5884

Het is inmiddels weer donderdag en dus weer happy hour. Er staat een geluidsinstallatie opgesteld en een man in een wit overhemd en een zwarte broek loopt wat rond, draait af en toe wat aan de knoppen. Een DJ misschien? We blijven even zitten want willen wel weten wat deze man gaat doen. De spanning stijgt. Om half acht is het zover. Het blijkt de zanger Okke te zijn. Even warm worden maar dan gaat hij toch los. Aan een stuk door heerlijke nummers met een gouden stem. De dansvloer is overbezet met allemaal zilveruitjes, maar die door het dansen zomaar dertig jaar jonger lijken. Ja dansen is echt een levenselixer. Okke gaat een paar uur aan een stuk door. Klasse. (wordt vervolgt)

P1120205P1120207P1120210

 

8 Comments on “belevenissen van een overwinteraar

 1. Toffe schoenen Harrie. Een nieuwe bijpassende outfit vind je vast ook nog wel…..
  Dansen ze lekker???
  Hier alles oké, morgen wordt een flinke plens regen verwacht, maar ook mooie lenteachtige dagen tussen de regenachtige door.
  Daaaag, zilveruitjes….Lieve groet en geniet lekker.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hi Harry, weer een mooi verhaal!
  Geen wonder dat je Murcia een jonge stad vindt. Ik ben er vaak zakelijk geweest. Het is een van de belangrikste studentensteden van Spanje. Wij hebben vandaag lekker op zijn spaans indisch gegeten. Inderdaad, dat kan ook op GC. Groetjes ook aan An,
  Karel

  Geliked door 1 persoon

 3. Echt gaaf die schoenen. Die zijn hier echt wel over de €100.
  Ja muziek en dans doen een mens altijd goed.
  Wat een prachtigeprachtige boom weer. Veel plezIer nog.
  Kus

  Like

 4. Ach, ik ben gewoon jaloers (grapje) je wilt niet weten wat weer het hier is …wij hebben daar Cava (Monte) gekocht voor 1,49..daar ga je vanzelf dansen ! 😉 geniet er nog van

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: Vakantie of overwinteren | waarloopjijwarmvoor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: