Afkicken op Morgenrood in Oisterwijk

Na drie maanden Spanje is het toch wel weer even wennen om thuis te zijn. Maar gelukkig hebben we nog een prettige afspraak met twee vriendinnen om nog een weekend te camperen. Zij zijn nog in Frankrijk en wij zoeken hier in Nederland een camping uit. Het wordt natuurcamping de Vlagberg in Brabant. Wij rijden er vrijdag naartoe maar wat denk je, vol. De vrijdagnacht zou nog kunnen maar geen drie nachten. Jammer maar gelukkig hebben we het groene boekje bij ons. Daar staan alle natuurcamping in. We vinden er een op een half uurtje rijden. Toch maar eerst even bellen.

De man die ik aan de telefoon krijg rijdt op dat moment ergens in de auto en zegt, ik ben om half zes terug maar zoek maar een plaatsje uit. Is er dan ook voor morgen nog een plaatsje voor onze vrienden? Tuurlijk geen probleem. We rijden naar een afgelegen plek en daar door het openstaande prachtige smeedijzeren sierhek het erf op. Er is niemand, er staan alleen een paar oude caravans, groen van de aanslag. In het veld diepe sporen van een trekker of zoiets en heel veel vocht. Willen we hier drie dagen staan? Nee dat zie ik echt niet zitten. Heel voorzichtig rondrijden op de drassige ondergrond en het lukt om zonder vast te komen zitten weer bij de uitgang te komen. We schrijven een briefje dat dit toch niet onze droomcamping is en leggen het briefje op de keukentafel. De achterdeur van de boerderij staat namelijk wijd open en je staat dan direct in de keuken. Weer verder zoeken in het groene boekje. Het wordt, natuurkampeerterrein “Morgenrood” Gelukkig geen avondrood want op mijn leeftijd denk ik dan direct aan een laatste verzorgingstehuis.

Welkom op

Entree bij natuurkampeerterrein Morgenrood.

Morgenrood is niet alleen een camping maar er is ook een Nivonhuis. Deze organisatie draait helemaal met vrijwilligers en we worden vriendelijk ontvangen door vrijwilliger Els. Campers boven de 7 meter mogen niet het terrein op maar gelukkig is Sprintertje precies zeven meter. We vinden twee heerlijke plekken in een oase van rust.

Kampina

De camping ligt midden in een natuurgebied in de gemeente Oisterwijk. Aan de achterkant van het terrein loop je zo de Kampina in. Een echt Lekkerlopen gebied. Er is al een route van een kleine vijf kilometer of een wat langere van 11. Het grootste ven, het Beversven ligt pal achter de camping. Je kunt er prachtig omheen lopen.

Belversven

Van de camping en wandeling heb ik weer een video gemaakt. De eerste van 2022 in de serie vlogs, #zomooiisnederland.

De ligging van Morgenrood is uitstekend. Aan de ene kant de rust van het natuurgebied en aan de andere kant genoeg horeca in de buurt en dichtbij het leuke stadje Oisterwijk. Nu we toch in de buurt zijn gaan we even langs bij de bakkerij van Robèrt van Beckhoven, de bekenste bakker van Nederland. De winkel in de voormalige portiersloge van Leerfabriek KVL is een lust voor het oog en voor de neus. Heel toevallig komen we Robert tegen. Hij komt net binnen met een bakje frambozen. Vriendin bakt zelf ook professioneel en we hebben een leuk gesprek met Robèrt. Als je in Oisterwijk bent moet je zeker hier eens langs gaan. Tip: eet eerst wat want anders koop je de winkel leeg zo lekker ziet alles eruit.

Na drie maanden Spanje was dit een mooie omgeving om even af te kicken en weer te aarden in Nederland.

 • Mooie camping met vriendelijke mensen
 • Prachtige natuur
 • Goede horeca
 • Leuk stadje
 • De beste bakker van Nederland

Nu dus echt naar het vaste huis, Sprintertje uitmesten en schoonmaken zodat hij weer klaar is voor een nieuw avontuur.

Tot het volgende blog

6 Comments on “Afkicken op Morgenrood in Oisterwijk

 1. Jij weet de mooie plekjes altijd wel te vinden. Bij “kampina” moet ik steeds aan ijsjes denken, die zijn er vast ook wel te koop. En inderdaad bij avondrood krijg ik ook ook een bejaardenhuis op m’n netvlies.

  Geliked door 1 persoon

 2. Weer een leuke impressie weer Harry. Maar ehhhhh, op 0:23 in de blog staat opeens “lekker koken tv” linksonder in beeld. Wat ga je koken??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: