Tijd voor een bakseltje

Zachtjes tikt de regen/sneeuw tegen mijn appartementenraam op vijf hoog. Niet echt het weer dat schreeuwt om 70 treden naar beneden te lopen en buiten te gaan wandelen. Neer, ik ga mij binnen vermaken.

In de kop van mijn blog staat:

Lopen – koken – camper

Vandaag maar een duik de keuken in. Het zit zo, wij zijn allebei nogal dol op gemberkoek. S’Morgens bij de koffie een plak(je). Maar in deze fabriekskoek zitten nogal wat smaakmakers en andere dingen waarvan ik denk, nou nee, dat hoef ik eigenlijk niet. Dan is er maar een oplossing,

zelf maken

En waarom niet? Het is echt een fluitje van een cent. 10 minuten voorbereiding, dan iets meer dan een uur in de oven en alsjeblieft daar is hij, de zelfgemaakte ook wel huisgemaakt genoemd, ontbijtkoek met gember. In deze versie gebruik je geen boter maar wel melk. Ik heb er een korte video van gemaakt, anderhalve minuut en in de beschrijving staat het recept.

Je boft als je van gember houdt want met dit recept en een beetje tijd en een oven is deze gemberkoek ook zeker iets voor jou.

Ik ga er nog een maken want Sprintertje staat alweer startklaar om vanaf zaterdag een paar dagen on the road te zijn. Onderweg lekker smullen van weer een verse koek.

9 Comments on “Tijd voor een bakseltje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: