Weer eens “vrij”staan.

Na twee maanden in L’Albir wordt het toch wel echt tijd om iets meer van Spanje te zien. We gaan weer “on the road”. Het is mooi weer en het strand roept. Het heeft toch op mij een bepaalde aantrekkingskracht. Iets voorbij Vlllajoyosa ligt El Campello. Delen van deze plaats zijn wel 5000 jaar oud. Dicht bij de haven ligt Illetta deels Banyets. Het is een archeologische plaats met stukken die dus meer dan 5000 jaar oud zijn. Het ligt op een schiereiland dat door een aardbeving van het vaste land werd afgescheiden.

Aan de andere kant van de haven ligt een mooie boulevard van anderhalve kilometer met natuurlijk de een na de andere eethuisjes.

Wij staan hier vrij of zoals ook wel gezegd wordt, wild. Niet op een camperplaats of camping maar hier op een parkeerterrein 50 meter naast het strand.

Heerlijk rustig geslapen. Voor we verder gaan eerst nog een stuk lopen en een cortado drinken.

We gaan verder, laten Alicante voor wat het is, nou ja omdat we zo dicht mogelijk langs de kust willen rijden moeten we wel door een druk gedeelte en langs de grote haven. We gaan nog even op zoek naar de vuurtoren en hebben vandaar een goed zicht op de baai. Het is nog vroeg anders waren we hier blijven staan om te overnachten. Goede plek om vrij te staan.

Doorrijden naar playa de las Marina. Voor we er komen zien we in de verte een witte gloed. Als we dichterbij komen blijken het allemaal grote witte campers te zijn. Ze staan op een openbaar parkeerterrein en zo te zien moet je hier dus overnachten. Het is helemaal vol en wij rijden door naar het strand. Maar voor wij daar komen passeren we een bord.

Verboden hier om in je camper te overnachten

Wat te doen? We rijden door naar een mooi plaatsje bij het strand. Het valt wel op dat wij bijna de enige zijn. Alleen nog twee Duitse camperaars. Eerst maar even een stukje lopen en dan besluiten wat te doen. De revieuws geven aan dat er iedere avond politie langskomt om te handhaven. We besluiten maar om voor de nacht een andere plaats op te zoeken. %00 meter verder gaan we de nacht doorbrengen in een rustige straat. Dat mag dan weer wel en de volgende ochtend voor het ontbijt weer terug om bij het strand te staan. Uitstekend geslapen.

Slaapplekje in een straat

s’Morgens weer terug naar de strandplek en ontbijten op het strand. Saai is het niet. Er komen 4 paarden aan met berijders en deze gaan alleen te water. Een paard moet het nog leren en wordt meegenomen door de andere drie. Prachtig om te zien. In de video zie je hoe dat gaat.

Met een hoofdrol voor de paarden.

We hebben afgesproken op een kleine camperplaats iets buiten San Isidro en daar gaan we nu naartoe. Daarover meer en een volgend bericht uit Spanje.

9 Comments on “Weer eens “vrij”staan.

 1. Weer een mooi verhaal!
  Prachtig die paarden in zee, een kleine show van ruiter op dansend paard.
  En daar eet je dan een bakje yoghurt bij!! 😉 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Hola,
  Klinkt allemaal goed ! En hoe is het met je knie?
  Wij zijn net terug uit Torrox, appartement met zeezicht! En heerlijk weer maar daar staan Torrox en Nerja ok bekend om. Men zegt dat dit de warmste plekken in Europa zijn. Maar alle kans dat je dit ook al wist. Ook hier veel campers langs de straat soms hele bussen die je ook nog uit kunt schuiven. Nou als ik die had nam ik ook het tafelzilver mee 🙂 Veel goeds voor jullie verder!
  Hartelijk groet Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 3. O daar waren wij vorige week ook nog. La Marina ook toen waren de paarden er.
  Nog wat tips ?
  Natuurpark Crevilent eenden en vogels kijken.
  Daar mag je ook overnachten.
  Leuk om te wandelen.
  Altea mooie kerk ( hoog) en leuke boulevard / wasserette en Mercadona op loopafstand.( gratis camperplek )
  Javea- Sabina bij de vuurtoren
  Prachtig uitzicht. Ook overnachten. ( gedoogplek )
  ( N 38 48’13” – O 0 11’35”. )
  Denia
  aan het strand achter restaurant. ( gedoogplek )
  Mooi het oude stads gedeelte. Bij de haven.
  N 38 50’53” – O 0 6’9 “
  Ach heerlijk toch hier zeker met dit mooie weer.
  Veel plezier nog.
  Wij zijn zo langzamerhand op de terugweg. 10 maart weer thuis zijn voor onderzoeken van mijn man ( na 6 maanden ) dus hebben hier een heerlijke tijd gehad.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een prachtig paard die schimmel, volgens mij moet je ongemerkt in de buurt van de enige echte Sinterklaas verblijfplaats zijn. Maar dat ga je natuurlijk niet verraden. 😉
  Veel plezier en doe rustig aan met wandelen om je knie een beetje heel te houden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: