Op avontuur in……deel 4

Op Facebook werd ik uitgenodigd om mee te doen aan een tiendaagse challenge. Plaats 10 dagen een foto van een van je reizen. Alleen een foto en geen tekst erbij. Leuke uitdaging want bij het selecteren van de foto’s komt er weer veel terug van die momenten van toen. 

Ik ga het op deze plaats ook doen maar dan wel met mijn herinnering erbij.

In 2018 was ik in het mooie Roemenië. Als ik er dan toch ben dan is de mooiste weg van de wereld rijden een must. tenminste dat zegt de redactie van het autoprogramma Top Gear.

De Transfăgărășan of DN7C loopt dwars door het Făgărașgebergte, het hoogste gebergte van Roemenië, dat deel uitmaakt van de Zevenburgse Alpen. Hij verbindt daarmee de landsdelen Transsylvanië en Walachije.

De weg werd gebouwd tussen 1970 en 1974 door het leger in opdracht van Ceaușescu. Hij wilde een snelle militaire interventie door de bergen mogelijk maken in het geval dat de Russen het land zouden binnenvallen. Er werd ongeveer 6000 ton dynamiet gebruikt om de noordelijke zijde van de weg aan te leggen, en veertig soldaten lieten het leven bij ongevallen tijdens de bouw van de weg. Hierdoor kreeg de weg de bijnaam: “Ceaușescu’s waan”. Wat voor bijnaam zou het nieuwe voetbal stadion in Qatar krijgen?.

De Transfăgărășan komt op een hoogte van boven de 2000 meter en heeft scherpe haarspeldbochten. De maximumsnelheid is 40 km/u. Meestal is de Transfăgărășan van oktober tot en met juni wegens sneeuw op de weg gesloten. De weg is een van de hoogst gelegen wegen in Roemenië. De hoogste weg is de DN67C of Transalpina, die een hoogte heeft van 2145 meter. Die bewaar ik voor een volgend keer.

9aaa8bbc-b7ef-41c4-9c4d-21fae673af54
Sprintertje kan even uitrusten

7 Comments on “Op avontuur in……deel 4

  1. Wauw, inderdaad wél een prachtig uitzicht op deze weg maar of ik me héél erg op m’n gemak zou voelen bij al die haarspeld bochten betwijfel ik toch. Het mooie vergezicht lijkt me dan ook nog niet heel erg in dienst te staan van van oplettendheid. Je bent een bereisd man Harry.

    Geliked door 1 persoon

  2. Mooie foto’s Harry! Prachtig landschap ook. Dat die weg in vier jaar tijds is aangelegd is wel een hele prestatie. (Ceaușescu keek niet op een soldatenleventje meer of minder, dat dan weer wel). Het lijkt me een belevenis die weg eens te berijden. Maar mijn vrouw kennende gaat dat er niet snel van komen. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: