De intelligente kip

Tijdens een mooie wandelroute zie ik net iets buiten Lunteren een boerderij met landwinkel. Aan de weg staat een bordje met daarop: “verse eieren niet op zondag”. Nu is het maandag en ga ik binnen een eitje scoren. Verse eieren, niet op zondag, wat bedoelen ze daarmee?

Als ik door de winkeldeur naar binnen ga luidt er een harde bel. Achter een paar kratten met appels ontwaar ik een vrouw. Grijs schort aan en het eveneens grijze haar opgestoken in een knotje op haar kruin. Ze ziet er moe en afgetobd uit. Ik schat haar tegen de vijftig maar ze ziet er uit als mijn moeder op haar 79ste maar dan zonder de glimlach.

Ik kijk wat rond en zie uit mijn ooghoek dat ze naar de toonbank loopt en op een knopje drukt. Kan ik uwe helpe, vraagt ze en op dat moment komt er een man door het vliegengordijn van achteren. Type Anton Geesink met een veel te strakke overal aan.

Ja eigenlijk heb ik een vraag, wat voor ras is jullie kippen vraag ik aan de vrouw.

Barnevelders, antwoordt de man.

Mooi, zijn deze extra intelligent?

Hoezo, vraagt de man.

Nou ik zie dat bordje aan de weg en vraag mij af hoe dat dan gaat.

Hoezo, hoe dat dan gaat.

Dat ze precies weten dat ze zondag overslaan om eieren te leggen of als ze dat wel doen dan zijn de eieren op maandag niet vers. Verse eieren, niet op maandag, dat zou eerlijk zijn.

De man krijgt eigenaardige rode plekken in zijn hals en roept, dr uut.

Ik wil graag een doosje eieren kopen.

Dr uut en een beetje rap.

Nu kan ik wel op mijn strepen gaan staan maar ik kies eieren voor mijn geld of geld voor mijn eieren en ik snel de winkel uit.

Als ik op de weg lopend nog een keer omkijk staat de man nog woedend in de deuropening.

Mazzel dat ik niet in Amerika woon, dan was ik zo het erf afgeschoten.

7 Comments on “De intelligente kip

 1. Ha, ha. Je gaat de halve wereld rond en naast de deur, in Lunteren, krijg je zo’n reactie. Dat was schrikken. Toch een vrolijk Pasen met verse eieren.

  Like

 2. Kennelijk is geheel tegen de gewoonte in de heilige geest niet bij “Anton Geesing” ingedaald op de zondag.
  Zielig maar toch lachen Harry

  Like

 3. Waarschijnlijk geen “taalgevoel”of geen humor, of allebei niet wat me nog het meest waarschijnlijk lijkt, Ik zou in 6 deuken liggen bij zo’n vraag , écht helemaal top.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: