De uitsmijter

Ieder jaar als ik een tijdje weg ben dan krijg ik opeens ergens enorme trek in. Toen ik 10 maanden onderweg was kon ik smachten naar een lekkere krentenbol. die was natuurlijk in het buitenland niet te krijgen.

Nu ben ik pas drie weken onderweg en kreeg ik weer zo’n aanval van ergens trek in hebben. Ik ben gewoon in Nederland dus het meeste waar je trek in krijgt moet hier wel verkrijgbaar zijn.

Uitsmijter

Dat moet niet moeilijk zijn dacht ik. Gewoon een paar boterhammen met daarop ham, kaas en spiegeleieren.

Dat valt dus tegen. Bij de eerste trendy tent keken ze mij aan of ik uit een andere wereld kwam. Uitsmijter? Nee meneer wij hebben wel rijkelijk belegde broodjes met rucola, pesto en heerlijke geitenkaas.

Nou nee, doe dan maar gewoon een kopje koffie.

Espresso, cappuccino of een latte?

Nou nee, gewoon een kopje koffie. De serveerster of is daar ook een ander woord voor, tikte wat in op haar smartphone en een paar minuten later werd de koffie met een koekje erbij door een andere serveerster gebracht. Geen uitsmijter.

De volgende dag, nog maar eens proberen nu in een andere plaats. Heeft u een uitsmijter voor mij?

Nee wel een Italiaanse bol met b.v. zalm, vindt iedereen heerlijk.

Ik eigenlijk ook wel maar ik had mijn zin toch echt op een uitsmijter gezet. Zo ging het 4 dagen door, telkens geen uitsmijter. Is toch zo gemaakt. De vijfde dag ben ik eerst naar binnen gegaan om het te vragen en warempel deze al wat oudere zaak had een uitsmijter op het menu staan.

Hij smaakte zoals een uitsmijter moet smaken, voor mij heerlijk.

Dit is hem dan, mmmmmmm

Op wereldreis door Nederland maak ik ook nog wat vlogjes. In nummer 4 reizen mijn lief en ik naar Polen, Napels en pakken we de Noordkaap ook nog even mee en brengen we een bezoek aan het atelier van de bekende beeldhouwer Eddy Roos. Dat verhaal staat onder de foto.

Druk op de foto voor video

9 Comments on “De uitsmijter

  1. Ik snap wat je voelt Harry om geen gewone uitsmijter te kunnen bestellen. Schokkend. Je moet ook eens proberen om in Utrecht, op het station, naar een broodje met Vocking leverworst (een Utrechtse delicatesse) te vragen.
    Als je dat doet wordt verondersteld, dat je behoort tot de groep aan wie moet worden gevraagd “worst” achterstevoren te spellen.

    Like

  2. Hoi Harry, Ik mag graag de ham meegebakken hebben onder de eieren en de kaas meegesmolten er bovenop. Geniet van het hoge Noorden. Ik heb er geweldige herinneringen aan. Groningen de graanschuur van Nederland of in jouw geval de wereld.Heb het goed!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: