The day after Dracula

Ik ben weer een beetje bij gekomen van mijn avontuur met Lucy en het is weer lekker “ thuis” komen op de camping en direct word geroepen om mee te komen eten. De eigenaar van het pension en camping heeft gekookt. Het pension is dit weekend vol met een groep jonge tandartsen die er een goed weekend van maken met veel drank en muziek. Het eten smaakte voortreffelijk en een ding wil ik wel delen. Een soort prutje, ik noem het courgette tip. Klein beetje warm en dan op vers gebakken brood. Pas op want je eet je vingers er bij op.

Klik op TIP voor het recept.

 De volgende dag ga ik met de Trotter 9 km fietsen naar het beginpunt van een trail. Het is zondag en veel Roemenen houden ook wel van een wandelingetje. Er is voor iedereen wel een geschikt pad om te lopen of om rots te klimmen in dit Parcul National Piatra Craiului.. Ik begin een trail die enkele reis zo’n drie uur duurt. Het gaat echt super steil omhoog en binnen no time kom ik adem tekort. Ik loop over boomstronken en stenen en moet vaak echt klimmen met grote stappen. Ik ben iets meer dan een km omhoog en ga hijgend op een steen zitten. Ik zei al dat veel Roemenen ook van lopen houden want er passeren er veel. Ik hoor dat het nog een heel eind naar boven is en ik moet weer eens een besluit nemen die toch wel een beetje pijn doet. Ik ga terug en het lullige is dat er zelfs een jonge vrouw met kind op de buik als een gems naar boven loopt. Ik leer wel steeds beter waar mijn grenzen liggen. Ik hoor dat het hele stuk 17% stijging heeft.

Weer beneden doe ik de makkelijke tocht. Eerst door een kloof met grotten en dan nog een stuk omhoog. Onderweg zijn een aantal klimmers bezig de rots te bedwingen.

Als ik weer terug loop word ik een paar keer aangesproken door Roemenen die vragen hoever het nog is. Ook door drie jongeren waar ik een goed gesprek mee heb over de politieke situatie. Jammer dat zij zelf niet in hun toekomst geloven. Er veranderd toch niets aan de top. Allemaal vriendjespolitiek, dus we gaan ook niet stemmen.

Bij mijn Trotter aangekomen zie ik op de GPS app dat ik weer 17 km heb gelopen. Genoeg voor vandaag. Morgen ga ik volgens TopGear een van de mooiste routes van de wereld rijden de  Transfagarasan. Daarover meer in mijn volgende verslag.

Misschien nog wat nuttige informatie. De camping heet Alpin Ranch

Strada Pinului 13

2223 Zarnesti

Website:

Heb je de eerste Roemenië verslagen gemist en wil je er nog wel een lezen klik dan HIER

8 Comments on “The day after Dracula

 1. Goedemorgen Har,
  Heel goed die beslissing. Naar je lichaam luisteren en inschatten. De minder moeilijke route was ook super mooi toch.
  En weer lekker bijkomen . Op naar de volgende tocht.
  Liefs 😘

  Like

 2. Mooi beschreven Harry, ook het avontuur met Lucy.
  Je schetst een verrassend beeld van Roemenië.
  Een land dat ik niet ken, door jouw verhaal en beeldmateriaal nu een klein beetje.

  Like

 3. Dat is wel klimmen zeg. En dat kleine jochie is een held. Dat je zelf je grenzen een beetje bewaakt is natuurlijk alleen maar goed, dapper zijn is één ding maar dwaas zijn echt een ander ding.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: