14 drummers slaan op straat

Het is mooi fietsweer en in Culemburg is het jaarlijkse festijn “Culemborg Bijvoorbeeld”. Een groots evenement dat zich afspeelt in de binnenstad van dit pittoreske stadje. Een goed doel voor de fietstocht. Er is een gigantische markt met o.a. hierin een kunstmarkt. Heel veel kramen  met de gebruikelijke braderie zooi maar ook kramen met mooie artikelen. Er is een zwemwedstrijd in de Lek van Beusichem naar Culemborg, 6 km door het water, ik geef het je te doen. In de haven is er een groot waterpolotoernooi. Zo beland ik uiteindelijk in de Herenstraat waar voor Theater aan de Slag 14 drumstellen staan opgesteld. Het maakt mij nieuwsgierig. Tegenover dit podium staat een deur van een huis open en ik word binnen gevraagd door de bewoonster. Dit is het huis van Gerry Ansems. Zij heeft een bureau aan huis voor interieuradvies, ontwerp en projectbegeleiding. Haar huis is een prachtige “showroom” voor haar werk.

Als ik weer buiten kom beginnen net de 14 drummers op hun drumstel te slaan. Wat een spektakel. De smalle Herenstraat dendert op zijn grondvesten. Gelukkig bestaat dit stadje al eeuwen en staan er stevige huizen.Het enthousiaste van de groep drummers slaat over op het publiek en die heeft moeite om stil te staan. Ik hoorde dat het meisje met het rode haar nog maar een jaar les heeft. Kijk eens in het filmpje hoe ze uit haar dak gaat. Na dit concert kom ik nog een informatieve stand tegen over verslavingen, heel interessant, maar daarover volgende keer meer.

3 Comments on “14 drummers slaan op straat

 1. Hallo Harry,

  Wat leuk dat je in Culemborg was… een mooi pittoresk stadje aan de Lek.
  Ik heb hier 17 jaar gewoond en elk jaar wel te vinden op Culemborg Bijvoorbeeld. Op 27 augustus is er weer Culemborg Blues, als je van blues houd een aanrader.Ook dit festival keert ieder jaar terug.
  Leuk weer iets van je te lezen, ik miste je al.

  Geliked door 1 persoon

   • Er zijn minder leuke plaatsen om te zijn. Heerlijk vooruitzicht. Ik ben op dat moment in Italië. We rijden dan met ons eigen auto in twee weken de Mille Miglia. Van Brescia naar Rome.
    In ieder geval leuk weer een stukje van te lezen.
    Marina.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: