Argentijnse tango

Daarom is het dansen van de Argentijnse tango zo fijne tijdsbesteding.

Bewegen is een basis behoefte voor mens en dier en waarom zou je dat niet op een aangename manier doen. De Argentijnse tango is een gepassioneerde, dynamische dans. Het begon allemaal in de sloppen van Buenos Aires en in Uruquay aan de andere kant van de Rio de la Plata (zilver rivier). Immigranten waren voor het merendeel mannen. Zoals dat gaat zochten zij elkaars gezelschap op en met de vele alleenstaande mannen was het voor de vrouwen van lichte zeden goed zaken doen. Als de mannen wilden dansen met deze vrouwen moesten ze daarvoor betalen daarom oefenden ze danspassen met elkaar en zo ontstond de tango. Met deze geleerde danspassen konden zij de vrouwen imponeren en zo gaat het nog. De man man is de leider tijdens de dans en de vrouw volgt actief. In het begin waren de instrumenten die voor de muziek gebruikt werden, viool, fluit en gitaar. later kwam daar de zang bij. In de hogere kringen vond men de tango maar obsceen en het duurde nog een tijd voor men daar ook het enthousiasme voor deze dans deelde.

Maar nog niet uitgelegd waarom tango zo fijn is om te doen. Je kunt je in deze hectische tijd eens heerlijk laten gaan. Tijdens de dans denk je nergens anders aan. Het is en blijft een spannende dans. Er is echter een “maar”aan. Het kan verslavend werken. Bekijk de flash mob en zie het plezier en de passie voor deze prachtige dans.

tango links:

Cheek2Cheek  tango dansen en leren in Amersfoort

tango in Wijk bij Duurstede en Utrecht

tango Entero  lessen in Apeldoorn, Nijmegen en Enschede

10 Comments on “Argentijnse tango

  1. Leuk Harry, ik kan helaas niet dansen,maar als ik mensen de tango zie dansen, dan vind ik dat heel jammer! Die passie, die muziek: geweldig.
    Het blijft voorlopig denk ik voorlopig bij het kijken en luisteren naar. Veel plezier en vooral passie met het dansen gewenst!

    Geliked door 1 persoon

  2. Verder als de quickstep kom ik niet, wel een blauwe maandag dansles gehaald en brons met ster.
    Ik vind het prachtig om te zien, een vurige passievolle dans om je zelf in te verliezen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: