Een echte kuitenbijter.

Vandaag lonkte de bult waar we tegenaan kijken toch iets teveel. Het hoogste punt in de buurt 327 meter. Loopschoenen aan, genoeg water en wat nootjes om te eten en gaan. Het begint met een kiezelpad, gaat over in asfalt en niet onbelangrijk gaat de hoogte en door een klein gehucht niet meer dan een paar huizen. Afgelegen maar prachtig gelegen in een vallei. Hiervandaan begint de kuitenbijter. Haarspeldbochten en klimmen maar. Na 8 km ben ik boven bij de zendmasten, het hoogste punt 327 meter. Hier zie ik ook een bordje van de GR92. Deze gaat niet via de weg naar beneden maar gewoon kleine stenen paadjes de berg af. Dit is plezier. Wel het koppie erbij houden want de richels zijn op sommige plaatsen wel erg smal. Op het bordje stond een uur en twintig minuten en je bent beneden. Nou dat klopte aardig. De hele route in 2 uur en 40 minuten. Weer bij de Sprinter heeft An een heerlijk maaltje met veel verse groenten klaar staan, natuurlijk een glaasje plaatselijke witte wijn erbij. Gek maar na zo’n wandeling vind je ook dat je dat wel verdiend hebt.In de middag gaan we samen nog een stukje langs de boulevard en strand lopen naar isla Plana. Dit is vijf km. Hier staat op de punt een kerkje en er zijn opgravingen uit de Romijnse tijd. Helemaal op het randje van de kust zijn termaalbaden. Helaas nu gesloten. Wat wel open is tegenover de kerk is Casa Social. Een soort buurthuis waar van alles te beleven valt. L

Jammer genoeg zijn we te laat voor het “line dansen” 😄😄😄. Maar de cortado met een brandy smaakt uitstekend. Het is echt een sociaal gebeuren, allemaal vrouwen en mannen die gezellig zitten te babbelen, dan is het wel jammer dat je de taal niet goed spreekt. Hier spreken ze net weer een andere taal dan het officiële Spaans. Voorbeeld: dag is hier geen dia maar diaro en zo is het een heel andere taal. Maar ook met gebaren en een beetje improviseren kom je een heel eind.

We lopen weer terug en zien een prachtige zonsondergang. Vandaag weer 22 km gelopen, goede training voor de Via de la Plata in april.Het begint hard te waaien en de voorspellingen zijn niet goed. De komende twee dagen veel bewolking en regen. We gaan het wel zien.

    
    
   

3 Comments on “Een echte kuitenbijter.

  1. Nou dat was weer een geslaagde dag😀👍. Kunnen jullie er weer tegen als het de volgende paar dagen minder is, alhoewel…. Dat moet je idd altijd afwachten. Soms valt het mee, soms valt het tegen ha ha
    Groetjes 😘

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: