Gevoelstekens?

Enige tijd geleden kwam ik in contact met de bekende kunstenaar Emeke Buitelaar. Natuurlijk kon ik niet nalaten aan haar te vragen: “WAARLOOPJIJWARMVOOR”. Nu weet ik dat zij hele mooie dingen maakt en verwacht dat zij iets gaat vertellen over haar schilderijen of over de prachtige banken die zij maakt die o.a. staan in Almere en Netterden.

bank
bank in Netterden
schilderij Emeke
schilderij Emeke

Het loopt anders, op dit moment loopt zij warm voor gevoelstekens. Dit is een zelf bedacht woord. Zij maakt prachtige stenen voor op een graf. Kerkhoven vooral in Nederland zijn grijs en grauw. De gevoelstekens zijn kleurrijk en prachtig om te zien. Emeke gaat eerst in gesprek met de nabestaanden om meer over de overledene te weten te komen. Deze kennis verwerkt zij in de steen, het gevoelsteken, voor op het graf. Bezoek je het graf dan zie je iedere keer weer een stukje van je dierbare. Ook vreemde mensen houden stil bij zo’n graf en gedenken op hun manier. 

Je bent pas echt dood als er niet meer aan je gedacht wordt. Met zo’n kunstwerk op je graf zal men je altijd herinneren. 

 

Kunstenaarscollectief BREEKijzer presenteert vanaf vrijdag 5 februari beeldend werk van Emeke Buitelaar in Ulft. Thema van de expositie in de Giethal van ICER op het DRU-Industriepark is Ontmoetingen. Haar ontmoeting met kunstenaar Anton Heyboer heeft enkele zeefdrukken opgeleverd die te zien zijn in Ulft. Daarnaast zijn ontmoetingen met diverse andere culturen vertaald naar kunstwerken. De expositie aan de Hutteweg 32 is te zien tot en met zondag 13 maart, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag vanaf 13.00 uur. (bron De Gelderlander)

3 Comments on “Gevoelstekens?

  1. Je brengt het gevoel, het leven naar de overleden persoon. Samen met kunstenaar Emeke kun je zo’n prachtig gevoelsteken ontwerpen. Wat mooi en wat bijzonder.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: