Oei!!! en dan is daar de camping

(bekijk het filmpje van 30 seconden)

Vorig jaar stonden we op een kleine camping in Alfaz del Pi. Dertig campers om een klein zwembadje en toiletgebouw. Heel knus. Ook dit jaar hadden we daar gereserveerd, maar helaas de Spaanse wet is weer eens veranderd en deze kleinschalige camping moest sluiten. Ook de naast gelegen kleine camping van een Nederlandse eigenaar moest sluiten. Het is te veel om het allemaal uit te leggen, maar het is een politiek spel. Genoeg hierover. We moesten dus op zoek naar een andere camping voor zo’n week of vier. Via internet komen we terecht bij een ‘eco” camping in Crevillente. Groot maar het ziet er wel leuk uit. Gereserveerd en daar zijn we dan. Via een rotonde rijden we het resort op. Een grote parkeer plaats voor de receptie. We schrijven ons in en krijgen…nee!!!!! een bandje dat je eigenlijk altijd moet dragen om aan alles deel te kunnen nemen. Dat gaan we dus echt niet doen. Onze plot of in het Nederland ons plekkie is nummer C029. We zetten onze zonnenbril maar op want rondom ons staan allemaal verblindend witte caravans en campers. We vallen een beetje uit de toon met onze groen/blauwe Sprinter. We staan wel goed voor de zon. Dat is het niet alleen, we zitten zo’n 25 km van de kust, het is hier vlak en dor. Om lang verhaal kort te maken, het valt een beetje tegen. Maar ja, vier weken gereserveerd. Er zijn hier heel veel Nederlanders, Engelsen, Duitsers, Zweden die elk jaar zo’n vier maanden hier naartoe komen. Hele clubs met allerlei activiteiten, dansen, zumba, gezamenlijke fiets en wandeltochten, yoga en er is zelfs een Nederlands koor. Positief is wel dat er heerlijke douches zijn alleen dan kom je bij het hoofdstuk ECO, een enorme straal, dag en nacht vloerverwarming, hoezo ECO?

Wat gaan we doen, we gaan het positief ombuigen. In Nederland had ik een aanbieding om een auto te huren voor 36 euro voor vijf weken. Kijken of dat nog zo is. Nou die prijs niet meer maar wel 30 dagen een Fiat 500 voor 56 (zesenvijftig) euro. Doen dus.

fiat 500

En dat is een uitkomst. Zo kom je nog eens ergens. Vandaag de bergen in. We zijn de berg over en komen in een heel ander gebied. Vol met landbouw, druivenstokken en marmergroeves.

marmergroeves
Marmergroeves

Heel verrassend. Een veel rijker gebied en….bergen waar je goed kunt lopen. Het is inmiddels twee uur en we krijgen trek, komen in een dorpje, La Romana en willen daar wat gaan eten. Linksaf zijn een paar bodega’s dus eerst daar maar eens kijken. Geen restaurantje, verkeerde weg? Maar dan zien we een bordje van een wandelpad, we rijden het weggetje op en zien nog een bordje, camperplaats. Hier een camperplaats? We rijden er naartoe en zien negen campers staan, alleen Nederlanders en een Belg. Stappen uit en vragen hoe ze hier nou terecht zijn gekomen. Via de app van de camperclub en via de TV. De eigenaar van deze camperplaats met water, stroom, douches en toiletten deed in 2012 mee met IK VERTREK.

camperplaats
camperplaats bij La Romano

Het is echt een mooie plek en waarschijnlijk gaan we na 15-02 hier nog wel een weekje naartoe. Je kunt hier prachtige wandelingen en fietstochten maken. Zo zie je maar, je wijkt iets van de weg af en dit valt je ten deel. We krijgen nog even het adres van een restaurantje waar we voor acht euro p.p een menu del dia eten, incl wijn, liter water en koffie na.

12 Comments on “Oei!!! en dan is daar de camping

 1. Kunnen jullie niet een uurtje posten bij de ingang en de plek “doorverkopen ?” Ervaring genoeg toch voor meerdere goede doelen?? Geniet anders van alle tochtjes, lekkers en de zon.
  Lieve groet. Mieke

  Geliked door 1 persoon

 2. Toen wij drie weken geleden in Alfaz del Pi. aan het wandelen waren, hebben wij een staanplaats voor campers vlak aan zee gezien,dat leek mij zalig.., geniet er nog van en van het autootje, dat is echt geen geld !

  Like

 3. Die tweede camping spreekt mij toch meer aan, ik heb ook op van dv ie mooi opgepoetste campings gestaan met mijn tentje, ik voelde me dan een landloper tussen die luxe kampeerders. Voordeel was wel dat je gauw aanspraak had.
  Geniet ervan! Was vorige week nog in Porto, heerlijke weertje daar!

  Groet,
  Andries

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: