Het einde van de wereld

De hele camino worden we gestuurd door gele pijlen. Overal op de route staan gele pijlen geschilderd die je de weg wijzen. Vandaag lopen we het laatste stuk naar Finsterre. Dit betekent het einde van de wereld. Ook daar naartoe overal gele pijlen. Gisteravond hebben we in het hotel, ja we slapen in een hotel een overheerlijke paella gegeten. Paella is een specialiteit uit de omgeving van Valencia, zou hij hier ook lekker zijn. Nou verrukkelijk, de kokkin is opgegroeid in Valencia en heeft dit recept van haar moeder met speciaal voor de pelgrim er een Jacobsschelp in verwerkt.

image

Met deze goede ondergrond beginnen we aan de laatste etappe. Het waait lekker en het zonnetje probeert door te breken. In Cee beginnen we direct aan een leuke klim maar wat een prachtig uitzicht heb je dan op de baai. De zon breekt op verschillende plaatsen door het wolkendek en door die gaten zie je de zonnestralen als pijlen uit de hemel. Machtige golven en een donkere achtergrond van rotsen. Wat heerlijk om hier te mogen lopen. Het laatste stuk lopen we over het strand dat vol ligt met zulk prachtig wier waarin schelpen vergroeid zitten. Kunst op het strand.

image image

De schoenen uit en met je blote voeten door het water en gemasseerd worden door het ruwe zand. Maar ook hier komt een eind aan. Nog drie km tot aan het echte einde van de wereld. Een plek met grote rotsen waar je pelgrims ziet zitten met ieder zijn eigen gedachten. Sommige verbranden er kledingstukken, schoenen of andere dingen.

Hier geef je sommige dingen een plek en sluit je een hoofdstuk af. Hier aan de Costa del Morte voel je je klein. Hier eindigt onze pelgrimage. We eten een punt van de tarte Santiago en stappen in het busje om terug te rijden naar Porto. We zijn allemaal een ervaring rijker en ik weet zeker dat dit niet het einde van de weg is.

3 Comments on “Het einde van de wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: