Linksom Gulpen

Geen wekker, lekker een beetje uitslapen in mijn Sprintertje bed, dacht ik, maar het loopt toch weer anders. Om zeven uur word ik gewekt door een piep uit mijn telefoon. De zon schijnt door het open dakraam. Het beloofd een mooie dag te worden. Niks uitslapen, snel mijn bed uit en er op uit. Op de drukke camping is alles nog stil. Niemand bij de douches en om 8 uur rij ik richting Gulpen om aan het rondje “linksom Gulpen” te beginnen.

De start is midden in Gulpen bij het monument met de bogen. Na een paar honderd meter loop je al langs de Geul, je passeert het kasteel Neubourg en na het wachten op overstekende koeien loop je al snel in het bos. Via diversen draaihekjes loop ik het pad naar boven en ja eenmaal boven moet je ook weer stijl naar beneden. Je loopt nu in een gegraven geul voor de stoomtram die van Maastricht naar Vaals liep. Deze geul werd gegraven om het hoogteverschil tussen Margraten en Gulpen wat geleidelijker te laten lopen. Om te lopen nu een apart stuk met veel bomen over de geul waar je onderdoor moet en overheen moet stappen. Ik loop nu ruim een uur en begin trek in koffie te krijgen. Ik zou nu bijna in Scheulder moeten zijn en daar is horeca maar in de beschrijving staat dat deze maandag is gesloten. Pech dus. Dan denk ik in Scheulder te zijn en zie een terras dat open is, mazzel. De koffie is heerlijk maar om maar weer eens met Johan te spreken ” Elk voordeel heeft zijn nadeel” ik ben niet in Scheulder maar in Wijlre. Verkeerde pad ingeslagen. Het is gelukkig maar twee km om weer bij het goede punt te komen en zo kom ik toch nog in Scheulder. Er staat een man in zijn tuin de heg te snoeien en ik zeg, lekker rustig hier hè, nee dus, nu op maandag wel maar in het weekend komen hier honderden wielrijders langs en iedere oldtimer-club die er is komt ook wel een keer per jaar langs. Een kennis heeft zijn huis zelfs verkocht omdat daar een paaltje stond en de hele dag hoorde je de wielrenners schreeuwen, paaltje, paaltje, paaltje, hij werd er helemaal gestoord van. Ik werd wel uitgenodigd om een kopje koffie te drinken bij hem in de tuin, altijd lekker.

Na dit plaatsje wordt de route nog mooier, je banjert door weilanden, bossen, geulen en komt dan bij de orchideeëntuin die tot eind juni gratis te bezichtigen is. Heerlijk rustig en mooi.

De teller staat inmiddels op 20 km als ik weer bij het eerste terras aankom waar de Limburgse specialiteit, ei met Limburgs spek mij heerlijk smaakt. Het is tevens een boerencamping.

www.het-bakhuis.nl

Ik begin aan het laatste stukje, een stukje dat je zeker niet moet missen met nog een paar aardige klimmetjes en afdalingen. Dan zie ik een bankje met daarom heen een prachtig bloemenboeket, tenminste daar lijkt het op. Prachtige kleuren en de bijen vliegen af en aan.

Dan zit deze prachtige tocht er helaas alweer op. Door het verkeerd lopen precies 25 km.

http://goo.gl/maps/eG0vU

3 Comments on “Linksom Gulpen

  1. Zo har weer lekker gelopen en ook weer n lekkere babbel gemaakt onderweg altijd gezellig he. Was hier in zld ook heerlijk weer. Gr

    Like

  2. Ziet er goed uit, Harry, om die rust in het weekend te hebben, zal het weer een stuk minder moeten zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: