Gedeelde smart is………….

Afbeelding

Je ziet het steeds meer, man vrouw tegenover elkaar op het terras en mondje dicht. Allebei een apparaat in de hand en ieder met zijn eigen ding (ook zo’n nieuw woord) bezig. Dat zag ik het afgelopen weekend ook weer eens. Een vrouw en man beide uit de catagorie “zilveruitjes” nemen tegenover elkaar plaats en de eerste woorden die ik opvang  zijn, doe mij maar een droge witte wijn. Hij nam een pilsje en verder stilte. Na een paar minuten komen de telefoons tevoorschijn en ieder zit geanimeerd te ???? Ja wat eigenlijk,  nou  is er op dat terras natuurlijk free wi-fi.

Bepaalde gebeurtenissen moeten natuurlijk gedeeld worden en dan is het even contact met elkaar en dan weer snel door. Op mijn terugwandelingetje naar het “Sprintertje” kom ik langs de speeltuin en ook daar zie ik weer twee mensen naast elkaar met de smartphone bezig. De kleine kinderen alleen rommelen op de speeltoestellen, aandacht vragen aan pa en ma maar deze negeren dat of horen het niet want die zijn beide geconcentreerd bezig.

Ik moet zeggen dat ik mij er zelf ook vaak op betrap dat mijn I-phone weer in mijn hand ligt. Wat is dat toch, dat je ieder moment wil weten wat er gebeurt. Ga toch eens beginnen met een dagje  telefoonloos.

Afbeelding

5 Comments on “Gedeelde smart is………….

  1. Wij hebben in onze tuin een oude caravan staan; Daar trekken we naar toe met een biertje of een fleske wijn, en alleen een cd-ke gaat mee. Geen foons , tablets of eender wat. Gewoon zalig bij elkaar!

    Like

      • eum, ik vrees van niet! laat ons zeggen dat de verslaving heeft toegeslagen toen ik sinds vier jaar geleden ziek thuis zit en het feit dat mijn zoon in Canada woont en zo contact met hem houd.

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: