Na het Cheek to cheek dansen zijn we wel toe aan een dessert. eigenlijk zou ik een citroen merengue taart willen maken maar soms moet je accepteren dat er grenzen zijn. Even geen tijd. Wat komt dan in aanmerking dat snel gemaakt en toch erg lekker is?

Gekochte Crème Brûlée

Het is een custardachtig puddinkje met als top een gekarmelliseerde laag suiker. Waar de oorsprong lig is onduidelijk. Het zou afkomstig kunnen zijn uit Frankrijk, UK of Catalonië. De echte CB bestaat uit crème anglaise die is gemaakt van room, melk, suiker, eieren en op smaak gebracht met vanille. Ik doe al jaren een vergelijkend warenonderzoek naar dit heerlijke nagerecht. Als we ergens eten neem ik altijd een CB als dessert en ik kan je zeggen er zitten behoorlijke verschillen in. Zo probeer ik ze ook van de grootgrutters en die van de Lidl vind ik goed binnen te houden. Dus vanavond als dessert de crème Brûlée van de Lidl. Natuurlijk heb ik zo’n vlammenwerper in huis om het laagje suiker te branden. Altijd spectaculair.

We laten het ons goed smaken en op de achtergrond horen we Grace (prinses van Monaco) Kelly en Bing Crosby.

De avond is inmiddels, net zo als wij, niet jong meer. We laten de boel de boel, dat kan morgen ook wel en sluiten deze heerlijke avond af.