Altijd langer, gek hè?

Voor een korte onderbreking van het dagelijkse leven in Ede zijn wij nu in Duitsland. Natuur gebied de Eifel. Het weer is nogal wisselvallig en we besluiten de eerste twee dagen Sprintertje te parkeren op een camperplek in Bad Bertrich. Dit is een stadje op dit moment bevolkt door veel mensen met zilverdraden tussen het goud. Kuur hotels, privé klinieken en een grote wellness en daarvoor zijn we hier. Dit wellness gebouw met baden gevuld met bronwater staat op een hoog punt in het stadje. We lopen de anderhalve km vanaf Sprintertje door de stromende regen met iets meer dan vals plat over de kinderkopjes naar boven. De geultjes in de bestrating kunnen het naar beneden stromende water amper aan. Als voorprogramma voor het echte bad is mijn voet al doorweekt, het was nl wel handig om schoenen aan te doen met een gat in de zool. De diverse sauna’s en het grote zwembad zijn heerlijk. Als we drie uur later buiten komen schijnt de zon. Wat kan een mens zich nog meer wensen.

Het stadje ligt in een dal en als je begint aan een wandeling hier is het al snel met haarspeld bochtjes de hoogte in. We beginnen aan een korte maar daardoor niet minder mooie wandeling.

Anderhalve dag is voor ons genoeg in dit aardige stadje. We hebben een camping uitgezocht in Prüm. De ondergrond op deze camping is zo nat als een moeras. Nog net geen krokodillen gezien. Weg hier en maar weer zoeken op Park4night naar een andere locatie. Het wordt Schönecken. Weer een camperplaats. Normaal gesproken zou ik dit dorpje niet hebben uitgezocht maar het is positief verrassend. Op het hoogste punt stond eens een kasteel, nu een ruïne. Mooie en minder mooie huizen. We kiezen hier voor een wandeling. Niet zo’n hele lange, deze is bijna 6 km. We volgen de route aangegeven met een 4. Kijkje bij de ruïne en dan een rondwandeling door velden, bossen en verharde weg. Boterhammetjes en zitkussentje in de rugzak en onderweg heerlijk lunchen. Maar zoals we al vaker tegenkomen met gemarkeerde routes, ze zijn vaak langer. Ook deze weer, geen 6 maar 10 km en dat is best veel.

Na zo’n wandeling hoor je natuurlijk te zeggen: moe maar voldaan en zeg ik dan ook. De curry met mango die we thuis al hadden gemaakt smaakte dubbel zo lekker. Kun je nagaan enkel is hij al zo lekker. Recept?

  • Bad Bertrich Campercontact 80014
  • Schönecken Campercontact 71539

7 Comments on “Altijd langer, gek hè?

  1. Oh wat heerlijk een paar uur in de Wellness hangen!!!
    Misschien bedoelde men daar 6 mijnl , dan zou het verschil aardig kloppen. 😉 En dan is het natuurlijk óók nog klimmen en dalen, allebei niet lekker voor een gekraakte knie.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: