In de huid van een ander kruipen

Als je voor één dag iemand anders kon zijn, wie zou dat dan zijn en waarom?

De vraag van vandaag is duidelijk maar voor mij in eerste instantie niet zo makkelijk. Wie zou ik weleens een dagje willen zijn. Er komen een lading personen voorbij. Swiebertje zou ik wel leuk vinden. Een vrolijke vrijbuiter die het leven niet al te serieus neemt. Even een bakkie leut en taartje doen bij Saartje. Bromsnor een beetje uitdagen. een goed gesprek met de burgervader, de barones terzijde staan en een beetje rommelen met malle Pietje. Weet je niet wie Swiebertje is? Even een opfrissertje.

Maar Swiebertje is niet echt en ik wil eigenlijk helemaal niet een ander zijn. Ik blijf liever mijzelf maar stel dat het zou moeten dan is er eigenlijk maar een waar ik wel eens een dagje mee zou willen ruilen.

Mijn lief

We kennen elkaar door en door. Denken vaak aan de zelfde dingen. Maar ik zou echt weleens in haar vrouwelijke koppie willen kruipen. Eens kijken wat het verschil nu is om een man of een vrouw te zijn. Het is zoiets als ervaringsdeskundige, b.v. mensen die een bijna doodservaring hebben gehad kunnen dat gevoel alleen maar met elkaar delen. Als buitenstaander kun je dat moment misschien wel voorstellen maar echt weet je het niet. Daarom kruip ik dus als het persé moet een dagje in de huid van mijn lief.

Heb jij ook iemand in wiens huid je een dagje zou kunnen kruipen?

5 Comments on “In de huid van een ander kruipen

  1. Laat mij bijvoorbeeld maar één dagje in het hoofd van Vladimir Poetin kruipen. Ik zou die dag gebruiken om de oorlog te stoppen en alle rotzooi in Rusland op te ruimen.

    Like

  2. Tja, eigenlijk zou ik wel een dagje in de huid van mijn zwarte kater Beau willen kruiken, heerlijk liggen soezen op de bank en alles voorgeschoteld krijgen. maar als ik hem dan bezig zie om z’n liezen met zijn tong te wassen en ik denk aan mijn stijve gewrichten….. ga ik toch voor gewoon als mezelf even een lekker warm bad nemen.
    Maar het idee van Thomas is héél wenselijk.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: