En nu is hij gesloten

Pap, wanneer gaan we weer naar huis? Het is wel een tijdje geleden. Ik zal zo een jaar of 7 zijn geweest en we gingen met z’n vijven naar de Keukenhof. Nu zijn er misschien wel kinderen die dat op die leeftijd geweldig zouden vinden maar na een uurtje struinen langs al die gekleurde bloembedden had ik het wel gezien. Je wordt behoorlijk moe van dat slenteren en een leuke speeltuin was er in die tijd ook nog niet. Voor mij toen, dus geen succes.

Zes jaar geleden ben ik nog eens gegaan en dat was een heel andere ervaring, o nee dat heet tegenwoordig beleving. Heel prettig rondwandelen en genieten van de vele tulpen in een heleboel verschillende kleuren. Een tulp is toen ook nog naar mijn pseudoniem genoemd 😉. Die dag kon niet meer stuk. Maar om nu ieder jaar af te reizen naar Lisse hoeft nu ook weer niet.

Dit jaar zaten we met een probleem. Vrienden van ons vierden hun 50 jarige verbintenis en wat geef je nu zo’n stel die al zolang bij elkaar zijn. Met twee andere vrienden kwamen we op het idee om een dagje Keukenhof cadeau te doen. Wij gingen gezamenlijk voor een Keukenhof beleving. De man was in zijn 80 jarige leven hier nog nooit geweest en de vrouw ook alleen maar als klein meisje. Iedereen was verrast hoe het er uit zag. Veel mensen maar door de grote oppervlakte heb je daar geen last van. Het is wel opvallend hoeveel verschillende talen er gesproken wordt. Overal worden foto’s genomen en poses aangenomen om toch maar die ene onvergetelijke, exclusieve foto te schieten die door niemand te evenaren is. Nu heb ik mijn handen ook niet in mijn zakken laten zitten. Mijn camera was voortdurend in de aanslag. Van al die beelden heb ik weer een filmpje gemaakt.

Heb je nu zin om na het kijken van al dat moois in de video om met eigen ogen de Keukenhof te bewonderen? Helaas ik moet je teleurstellen. Het park is al weer gesloten en je zult moeten wachten tot de lente weer begint. Vooruit, hier dan nog een paar foto’s.

8 Comments on “En nu is hij gesloten

  1. Ik heb er in 2018 mogen genieten van mijn lievelingsbloemen.💖 Ik weet wel dat we daar vroeger zijn geweest maar heb daar geen herinnering van.

    Geliked door 1 persoon

  2. En je eigen tulp maar liefst, best wel bijzonder toch? . Keukenhof is prachtig en zeker de moeite waard om zo om de 10 jaar eens te bekijken, ik was er een jaar of 5 geleden nog eens. Als ik eerlijk ben vind ik de bollenvelden mooier en de keukenhof erg duur al begrijp ik wel dat dat men de kosten in heel korte tijd moeten terugverdienen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: