Watertanden

Heb ik dat ook weleens? Na een paar dagen niet zo heel gezond eten krijg ik altijd een soort schuldgevoel. Die 200 gram groenten per dag zit er even niet in. Dat moet maar eens veranderen.

Vroeger had je een radioprogramma “moeders wil is wet” een programma van de KRO en daar zat ook altijd een item in dat heette:

Groenteman, wat zullen we eten?

De groenteman was Chris Neijzen en die richtte het woord tot de huisvrouwen in het land. Bv, “Vandaag dames, ja dames, het is er de tijd van het jaar voor. De verrukkelijke wintergroente is er weer. Het ligt bij uw groenteman in het schap. Vandaag eten we heerlijke Brusselse lof. De gezonde groente die u gestoofd, gekookt en ook rauw als een salade kunt eten.” Groente was aan het jaargetijde gebonden. Geen haricots vert of bloemkool het hele jaar door. Chris kletste nog wat door met Mia over de bereidingswijze en welke saus het lekkerst bij de witlof zou smaken.” Het had wel wat. Nu kun je natuurlijk op internet makkelijk vinden wat je vandaag nu weer moet eten en kun je bijna alle groenten het hele jaar door kopen. Maar even bij vandaag.

Vorig jaar heb ik het in 90 dagen fitprogramma gemaakt met daarbij 90 recepten voor ontbijt, lunch en diner. Daar ga ik er vandaag maar weer eens een van maken.

Het is een beetje snijwerk voor het de oven in gaat maar het resultaat is echt om te watertanden. Het recept vind je hieronder.

https://express.adobe.com/page-embed.jsBakplaatgroenten

Nu heb ik nogal wat broccoli over maar dat komt goed uit, morgen gewokte zalm en broccoli. De link naar dat recept staat in het recept van de bakplaatgroenten.

8 Comments on “Watertanden

  1. O ja, ik hoor nu meteen het liedje nog waar de groenteman altijd mee aangekondigd werd. Ik eet trouwens nog altijd uitsluitend groente van het seizoen en zonder sausjes en/of toevoegingen
    De enige “saus” die ik wel eens gebruik is een potje pasta saus als aanvulling op mijn zelf gemaakte saus met olijfolie,vers gehakt, tomaten ui en paprika, met dat potje samen genoeg voor 5 maaltijden waarvan er vier in de vriezer gaan, lekker makkelijk.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: