Terug op Orange Grove

Na Valencia linia recta naar mijn voorlopige domicilie, L’Alfaz del Pi om zoals dat heet te overwinteren. Dat is iets anders dan vakantie. Het is eigenlijk het verplaatsen van gewone leven in Nederland naar het gewone leven in een warmer gebied en toevallig is dat Spanje. We staan hier op een veredelde camperplaats, Orange Grove. In een grote kring staan campers en in het midden een zwembad(je) en de sanitaire voorzieningen. Het is niet de eerste keer dat wij hier komen. In 2015 was de laatste keer want daarna moest deze plaats sluiten op last van de voormalig Nederlandse Consul die er tegenover woont. Die vond het maar armzalig zo’n camperplaats en wilde liever er voor in de plaats sinaasappelgaarden. Na een aantal rechtszaken die hij allemaal verloren heeft is Orange Grove en de ernaast gelegen andere camperplaats weer open.

Hier staan bijna allemaal heel grote campers, Sprintertje is een echte TJE, heel klein. Klein maar fijn zeg ik altijd.

De komende tijd wil ik graag iets laten zien van het overwinter leven hier. De omgeving, de stadjes, wandelingen of fietstochtjes en tochtjes met Sprintertje. De eerste wandeling heb ik al gemaakt maar het is misschien voorlopig ook wel de laatste. Dit tochtje was 12 km en waarschijnlijk te lang voor mijn pijnlijke knie. Met een stevige bandage leek het goed te gaan maar de dag erop was het toch wat kreupel lopen. Heel jammer, even niet de bergen in.

Volop sinaasappelen en lekkerrrrr
Even wachten met het in de bergen lopen
Strand van Altea

Onderstaande video nam ik vorig jaar op, ook toen had ik al last van mijn knie maar het lopen was nog goed te doen. We stonden toen op de naastgelegen camperplek.

Overwinter video

4 Comments on “Terug op Orange Grove

  1. Wat jammer dat je knie het laat afweten nu even de rust erin dan maar op het fietsje komt vast goed. Mooie plek heb je uitgekozen 😊 ook hier moet je waarschijnlijk bespreken en staat het helemaal vol?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: