Het einde van YouTube

Het einde van YouTube? Nee dat zit er waarschijnlijk niet in.

Waarom is de titel dan, het einde van YouTube?

Dat zit zo, ik kijk best regelmatig naar video’s op YouTube . Even een gebruiksaanwijzing of een uitleg van het een en ander, je kunt zo gek niet bedenken of er is wel een video van. Maar wat mij zo irriteert zijn de reclames. Voordat een filmpje begint komen er eerst twee reclames en is het filmpje wat langer dan krijg je middenin nog eens reclame. Ook de video’s die ik plaats zijn voorzien van reclame alleen daar word ik niet beter van. Alle opbrengst is voor YouTube. Pas als je kanaal 1000 abonnees heeft begin je een klein beetje te verdienen. Mijn kanaal “lekkerlopentv.com” schommelt al jaren rond de 400 abonnees, niet genoeg dus om van de voordelen van meer dan 1000 te profiteren. Daarom overweeg ik om te stoppen met YouTube en over te stappen naar Vimeo. Vimeo is absoluut reclame vrij maar is lang niet zo bekend bij het grote publiek. Om maar met het begin te beginnen.

Het ontstaan.

Het is februari 2005 en drie jonge ex werknemers van Pay Pal zitten te brainstormen en komen op het idee een video platform te beginnen. Ze noemen het YouTube. Het eerste filmpje staat op 23 april 2005 online. Het is een 18 seconden durende video met daarop een van de drie oprichters, Karim in de dierentuin. Heel knullig maar inmiddels al meer dan 18 miljoen keer bekeken. En zo begint het, binnen de kortste keren is het een groot succes. Zelfs zo’n succes dat na anderhalf jaar ze de boel verkopen aan Google voor 1,65 miljard dollar. Dat lijkt veel maar vorig jaar was de reclame omzet voor YouTube 15 miljard dollar dus een goede investering.

Iedere minuut worden er 500 uur aan video’s geüpload en 2,8 miljoen Nederlanders kijken elke dag op YouTube.

Het dilemma.

Nu sta ik dus voor de keus om over te stappen naar Vimeo, video’s zonder reclame of toch maar bij YouTube blijven en proberen om boven de 1000 abonnees te komen. Ik maak de video’s toch met het doel dat ze bekeken worden. zo maakte ik vorige week een video van de kunstroute in Brummen. In deze video laten twee kunstenaars hun werk zien en vertellen erover. De moeite waard om te bekijken.

Video leuk? Geef hem dan een duimpje omhoog.

Hulp.

Help jij mij mee om 1000 abonnees voor mijn YouTube kanaal te krijgen? Hier is de link.

3 Comments on “Het einde van YouTube

  1. Grappig , ik heb al héél lang een you tube kanaal en doe er nou juist álles aan om het een beetje uit de openbaarheid te houden, plaats al mijn filmpjes verborgen zodat alleen die mijn blog leest ze kan zien als ik er 1 plaats in een blog. Abonneren betekent meestal meteen veel mail als er iets nieuws is en daar ben ik allergisch voor. Reclame is niet leuk, ben ik met je eens maar zolang ik van gratis dingen gebruik maak begrijp ik wel dat er iets verdiend moet worden. . Ik heb ooit wel eens Vimeo geprobeerd maar dat vond ik niet prettig werken. Oke, de uitzondering bevestigd de regel , ik ga jouw youtube kanaal volgen, dan kan ik mooi even zien hoeveel “vervuiling me dat oplevert en weet ik of het terecht is dat ik dat normaal nooit doe. 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: