Herfstzon

De herfstzon nodigt ons uit om koffie op het balkon te drinken. We nemen de uitnodiging aan. Het voelt goed. Zelfs in T-shirt en korte broek is het aangenaam verpozen op het balkon. Tot voor kort was dit zogenaamde Noordplein bij het station een P&R parkeerplaats maar deze heeft plaats moeten maken voor een tijdelijk gebouw waar zo’n zeventig mensen komen te werken die betrokken zijn bij de bouw van het nieuwe station. Alleen de vele fietsen staan er nog. Er gebeurt natuurlijk van alles zo bij het station.

Er komen twee pubermeisjes aanlopen.

Ze lopen naar hun gestalde fietsen en staan wat bij een van de fietsen te prutsen. Het lijkt erop dat het slot niet open gaat. Dan maar lopen. Het ene meisje stuurt en de andere tilt het achterwiel op. Zo lopen ze de richting op waar ze vandaan gekomen zijn. Het gaat niet makkelijk. Een van de bouwmensen ziet het ook en hij loopt naar het hek toe. Kijkt wat er aan de hand is en loopt weg. Even later is hij terug met een tang die hij over het hek aangeeft. De meisjes lukt het niet om het slot open te krijgen. Geen nood, de behulpzame man wijst naar de andere kant van het hek en de meisjes lopen weer moeilijk met de fiets naar de andere kant. Daar komt de man stoer en wijdbeens ook naar toe met in zijn handen een mega tang. Hij plaatst het slot tussen de geopende bek en met een krachtig gebaar is het kettingslot gebroken.

De meisjes blij en fietsen weg. De man loopt weer met stoere tred terug naar zijn bouwwerk. Hij heeft vanavond tijdens het eten weer een mooi verhaal te vertellen.

De tijd vliegt voorbij en het wordt tijd voor een tweede bakkie. Het is vrijdag en dan is het extra druk op het stationsplein. Dan valt ons oog op iets heel anders.

Overdracht

Er komt een vrouw met een kind het station uit lopen. Honderd meter verder staat een man alleen. Zij kennen elkaar zo te zien. Het is een ongemakkelijke situatie. Het kind rent niet gelijk naar de man toe. Langzaam komen ze bij elkaar en zonder iets te zeggen neemt de man het kind over en trekt het mee. De moeder blijft alleen achter en loopt weer terug naar de trein. De man en het kind stappen in een bus. Mama, tot over twee dagen?

Pyramide loop

Het is inmiddels maandag en weer schijnt de zon uitbundig maar het is te koud om buiten te zitten. Het is wel uitmuntend weer om een stukje te lopen. Vandaag maar weer eens een pyramide loop.

De bedoeling van de pyramide loop is om je conditie te verbeteren. Interval training. Eerst 5 minuten rustig inlopen dan 1 minuut nog even rustig en dan 1 minuut knallen, flink tempo. Ik loop met poles (nordic stokken) en mijn snelheid is dan zo’n 6,5 km. Dan twee minuten rustig en twee minuten knallen. Zo tot aan de 4 minuten tempo en dan weer afbouwen naar de onderkant van de pyramide. Heerlijk. Tijdens het uitlopen nog maar even een foto genomen van het bos dat al aardig in herfstkleuren komt.

7 Comments on “Herfstzon

  1. ben benieuwd wat er was gebeurd als het een jongen was geweest met een capuchon op en niet twee meisjes.. had die bouwvakker dan ook zijn hulp aangeboden?

    Geliked door 1 persoon

  2. Mensen kijken in het zonnetje is een leuke bezigheid. Hele verhalen kun je erbij verzinnen.
    Mooi loop schema, deed ik vroeger ook wel eens maar nu loop ik er voornamelijk de kantjes af.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: