Waar haal ik een volwassene vandaan

Via de overheid ontvingen wij gratis een Rapid COVID-19 antigen Self-Test. Altijd handig voor je weet maar nooit.

Dat moment van, je weet maar nooit, kwam voor mijn lief toen ze op bezoek wilde bij een vriendin die een donornier heeft en zelfs na twee vaccinaties geen antistoffen heeft. We hebben die testen toch niet voor niets gekregen, gewoon even testen dan weet je zeker dat je veilig op bezoek gaat. Maar dat is nog niet zo eenvoudig want wij zijn beiden boven de zeventig en bij het lezen van de gebruiksaanwijzing stond toch duidelijk het volgende:

Monsters van personen jonger dan 12 jaar of ouder dan 70 jaar dienen te worden verzameld door of onder toezicht van volwassenen

Oei wat nu, ik wist niet dat je boven de zeventig niet meer volwassen bent. Onze buurman is 75 jaar, de bovenbuurvrouw is 84 jaar eigenlijk zijn alle mensen in de omgeving waar wij wonen boven de zeventig. Een snelle zelftest zit er dus niet in. Voordat wij een “volwassene” hebben opgetrommeld zijn we een paar uur verder. Remkes, ook een zeventiger, heeft het makkelijker. Hé Mark, kun je even meekijken, ik wil even zo’n test doen maar men denkt dat ik dat niet zelfstandig kan, er moet een volwassene meekijken, heb je even? Heeft Hugo niet even tijd, ik ben erg druk op dit moment. Ja dat is een beter idee, die gaat er tenslotte over. Het zal wel niet zo’n vaart lopen ik drink niet voor niets jenever.

En zo word ik als zeventiger toch een beetje weg gezet als seniel.

Bedankt.

21 Comments on “Waar haal ik een volwassene vandaan

 1. Leuk verhaal maar wel confronterend Harrie.
  We worden oud maar zijn het niet.
  Ineens kwamen deze dichtregels bij me naar boven:

  “Zwijgend zitten daar de oudjes in het zonnetje bij elkaar,
  Peinzend, wie moet vrezen het laatst alleen te wezen”

  Geliked door 1 persoon

 2. Het staat er écht! Ik moet er wel om lachen, maar je vraagt je af onder wiens auspiciën dat in de tekst terecht is gekomen. Gelukkig ben ik zelf nog een vitale zestiger, dus ik denk dat ik alvast maar een stuk of dertig zelftesten doe, voordat het te laat is.

  Geliked door 1 persoon

 3. Goh… wat goed dat je dit even aanhaalt, ik héb de testen ook liggen maar de bijsluiter niet gelezen en ik had met mijn 79 jaar dus lelijk de fout in kunnen gaan. Er zullen zeker wel ouderen zijn die zo’n test niet tot een goed einde kunnen brengen maar dat zal mijn omgeving dan wel bekend zijn en daar zal dan ook wel hulp vandaan komen. Het is écht bij de konijnen af in deze “woke”maatschappij waarin niemand achtergesteld mag worden…..Wat denk je, zal ik mijn rijbewijs ook maar in de papierversnipperaar kieperen, als ik zo’n test niet tot een goed eind kan brengen zal ik ook wel een gevaar op de weg zijn.

  Geliked door 1 persoon

 4. Die bovengrens is apart, maar ook de ondergrens is behoorlijk vreemd. De meeste 13 jarigen die ik ken zijn misschien op een aantal vlakken behoorlijk volwassen, maar of die verantwoordelijk genoeg zijn om zonder supervisie de test af te nemen is ook nog maar de vraag. Eigenlijk geldt voor beide leeftijdsgroepen het zelfde de een zal volwassen genoeg zijn en de ander niet. want zoals de ene 13 jarige de andere niet is geld dat voor mensen boven de 70 ook. De een is met 90 nog bij de tijd de ander met 70 misschien niet al niet meer. .

  Geliked door 1 persoon

 5. Nou gelukkig heb ik (71) het gedaan onder begeleiding van partner (76) die de kleine lettertjes beter kon lezen dan ik en even de volgorde voorlas

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: